Nešpor má na dostřel trůn ligových kanonýrů
Klub

Nešpor má na dostřel trůn ligových kanonýrů

Redakce

Mladoboleslavský forvard Martin Nešpor potřebuje už jenom jednu přesnou trefu, aby se dostal na úroveň nejlepšího podzimního ligového střelce Aidina Mahmutoviče, který stále vede aktuální kanonýrské pořadí, i když je zraněný a nehraje.

Na dostřel Mahmutoviče spolu s Nešporem je další čtveřice fotbalistů.
Před utkáním 18. ligového kola FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko je nejlepším slováckým střelcem Milan Kerbr, který dal o dva góly méně než Nešpor a o jeden více, než další boleslavský snajpr Jasmin Ščuk.

Střelci ligových gólů v ročníku 2013-14: 10 - Aidin Mahmutovič (Teplice), 9 - Martin Nešpor (Mladá Boleslav), Zbyněk Pospěch (Dukla Praha), Josef Hušbauer (Sparta Praha), David Lafata (Sparta Praha), Franci Litsingi (Teplice), 8 - Michal Hubník (jablonec), Martin Doležal (Olomouc), Stanislav Tecl (Plzeň), 7 - Milan Kerbr (Slovácko), 6 - Jasmin Ščuk (Mladá Boleslav), Roman Bednář (Sparta Praha).

Další boleslavští střelci: 4 - Jiří Štajner, Jan Chramosta, 3 - Jan Štohanzl, 2 - Jan Kysela, Ondřej Zahustel, Tomáš Fabián, 1 - Michal Smejkal, David Jarolím,

Další slováčtí střelci: 4 - Václav Ondřejka, Jiří Valenta, 3 - Libor Došek, Ladislav Volešák, Tomáš Košút, 1 - Jakub Petr, Vlastimil Daníček.

Ve vzájemných ligových zápasech Boleslavi a Slovácka nejčastěji slováckého brankáře překonal Jan Kysela, kterému se to povedlo třikrát. Ze slováckých fotbalistů se do boleslavské branky nejpřesněji trefoval Václav Ondřejka, jenž jeden ligový ročník (2012-13) působil i v Mladé Boleslavi. V jejím dresu gól Slovácku nedal, ale za Slovácko dal Boleslavi góly čtyři.

Fanshop banner