Prohrou se Slováckem spadli z třetího na páté místo
Klub

Prohrou se Slováckem spadli z třetího na páté místo

Redakce

V jarní premiéře Juniorské ligy Boleslavští prohráli na staroměstském Širůchu vyrovnaný a kvalitní souboj, čímž přepustili třetí příčku severočeským týmům z Liberce a Jablonce, které začaly jarní sezónu vítězně.

První poločas odstartovali Boleslavští ve vysokém tempu a slovácké obraně nadělali řadu problémů. V dalším průběhu se akce střídaly na obou stranách, ale první gólovou šanci si vypracovali hráči Slovácka. Po Lukášově centru se krkolomně pokoušel o zakončení Trávník, ale míč z brankové čáry odkopl Klíma. Na druhé straně se marně snažil o úspěšné zakončení Mehanovič. Slovácké šance Lukáše i Trávníka vychytal boleslavský brankář Hankič.
Ve 23. minutě po faulu na Trávníka nařídil sudí Proske penaltu, kterou faulovaný hráč tvrdou přízemní ranou k levé tyči proměnil ve vedoucí gól Slovácka - 1:0.
Blízko vyrovnání byl Klíma, když vystihl špatnou rozehrávku Ťoka, ale nadějné zakončení mu srazil vracející se obránce.

Do druhého poločasu podobně jako do prvního vletěli Boleslavští velice aktivně a obranu Slovácka proháněli. Kateřiňák obešel dva protihráče, ale střelu mu zblokoval Břečka. O chvíli později uháněl proti slovácké brance Eliáš, ale domácí gólman Semanko byl o chlup rychlejší a míč mu ukopl. A potom se opět potvrdilo otřepané fotbalové rčení: Nedáš - dostaneš!
V 56. minutě z hranice boleslavské šestnáctky ojedinělou a mimořádně povedenou střelou Reinberk trefil šibenici Hankičovy branky - 2:0.
V 66. minutě Kateřiňák vypálil z velké vzdálenosti těsně pod břevno a Semanko v poslední možné chvíli uchránil čisté konto. V závěrečné čtvrthodince byli Boleslavští jasně lepší než soupeř, jehož obrana vyztužená třemi hráči s prvoligovými zkušenostmi úspěšně odolávala herním atakům i mnoha standardním situacím. V nastavení si boleslavský brankář Hankič poradil s ojedinělou šancí Slovácka, když zneškodnil falšovanou střelu Trávníka z trestného kopu.

Boleslavští odjeli ze Slovácka bez bodu a tím pádem spadli ze třetí příčky o dva stupně v tabulce Juniorské ligy. Jsou nyní po třiadvaceti odehraných zápasech pátí s odstupem jednoho bodu za severočeskými juniorkami Liberce a Jablonce a tři body před šestou Příbramí.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič - Tvrzník (63. Kocourek), Geissler, Pajer, Živnůstka - Mehanovič (81. Zemánek), Eliáš - Hodač, Kateřiňák, Fousek - Klíma (63. Kozma).

Sestava 1. FC Slovácko U21: Semanko - Daníček, Mezlík, Reinberk, Bartoš - Prajza, Ťok, Trávník, Fojtášek (59. Michna), Břečka - Lukáš (80. Janečka).

Branky: 24. Trávník (pen.), 56. Reinberk.

ŽK: Daníček, Břečka.

Rozhodčí: Proske - Pochylý, Ondráš.

Fanshop banner