Bod zachránili v poslední minutě
Klub

Bod zachránili v poslední minutě

Redakce

Po bezgólovém poločase Boleslavští dvakrát inkasovali a gólové manko dohnali až v poslední minutě utkání. Boleslav tak nadále čeká na třetí výhru na soupeřově hřišti v Gambrinus lize od poloviny loňského září.

První poločas se hrál bez gólů. Už v 5. minutě nebezpečně centroval liberecký Luckassen, ale Budnik se před boleslavskou brankou neprosadil. O tři minuty později si na druhé straně Chramosta narazil s Bořilem a nastřelil vybíhajícího brankáře Kováře. V 11. minutě dobře zacentroval Štohanzl, ale Bořil tísněný obráncem neměl klid k přesnému zakončení. Ve 20. minutě Štohanzl vybojoval míč, přihrál Chramostovi, který na levé straně utekl Sackeyemu a připravil střelbu Štohanzlovi, jehož přízemní křížná rána těsně minula levou tyč liberecké branky. V době, kdy uběhla půlhodina hry, měli Liberečtí ve dvou minutách výhodou dvou rohů, ale Diviše v boleslavské brance nezaměstnali. Ve 33. minutě liberecký M. Jarolím poslal trestný kop do Divišových rukavic. Ve 36. minutě Bořil přihrál do brejku Chramostovi, proti kterému brankář vyběhl mimo šestnáctku a nadějnou boleslavskou šanci zmařil.

Druhý poločas začaly góly konečně padat.
V 50. minutě Marek Jarolím rozehrál celkově čtvrtý a v druhé půli první liberecký roh, jeho centr propadl k nekrytému Pavelkovi a ten bez přípravy trefil levý horní růžek boleslavské branky - 1:0.
Boleslavští odpověděli Ščukovým pokusem z více jak dvaceti metrů, který však mířil nad liberecké břevno.
V 56. minutě Frýdkův dlouhý nákop spadl v boleslavské šestnáctce k M. Jarolímovi, jenž úspěšně prostřelil Diviše - 2:0.
Boleslavské fotbalisty druhý gól viditelně zaskočil a Liberečtí bez velkého úsilí určovali tempo hry. Luckassen dvakrát nebezpečně centroval před boleslavskou branku, kde poprvé úspěšně hlavičkoval Kysela, podruhé míč lapil Diviš.
V 72. minutě boleslavský trestný kop od levé postranní čáry zahrával David Jarolím a jeho nadýchaný oblouček přeletěl shluk hráčů před libereckou brankou, do které zapadl k levé tyči za překvapeného přihlížení brankáře Kováře - 2:1.
Snížení vrátilo Boleslavské do hry o body a začali se čím dál více tlačit k soupeřově brance. V 78. minutě se Chramostovi nepovedla střela a ani když se k němu odražený míč vrátil, zakončení se mu nezdařilo. Boleslavskému obléhání liberecké šestnáctky protivník odolával jednoduchými odkopy a fauly až do poslední minuty.
V 90. minutě balón z Jarolímovy kopačky uvnitř šestnáctky zpracoval Nešpor a z otočky se parádně trefil do liberecké branky - 2:2.
V nastavených třech minutách byli aktivnější Boleslavští, ale vítězný gól už nepřidali a z Liberce si odvezli pouze jeden bod za remízu. Po závěrečném hvizdu sudí Paták podruhé žlutě napomínal Šultese a vzápětí mu ukázal i červenou kartu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Janíček - D.Jarolím, Ščuk - Bořil (67. Magera), Štajner (61. Nešpor), Štohanzl (81. Šultes) - Chramosta.

Sestava FC Slovan Liberec: Kovář - Frýdek, Kováč, Rajnoch, Fleišman - Sackey - Šural, Pavelka (86. Obročník), M.Jarolím, Luckassen (75. Kolár) - Budnik (81. Pimpara).

Góly: 50. Pavelka, 56. Marek Jarolím - 72. David Jarolím, 90. Nešpor

ŽK: Sackey - Štajner, Kysela, Dosoudil, Šultes

ČK: Šultes

Rozhodčí: Michal Paták - Wilczek, Moláček

Diváků: 3102

Fanshop banner