Boleslavští dorostenci i střelec Kozma dobře začali
Klub

Boleslavští dorostenci i střelec Kozma dobře začali

Redakce

Na úvod jarní mistrovské sezóny boleslavští dorostenci porazili pátý tým ligové tabulky a Daniel Kozma si dvěma vstřelenými góly polepšil v popředí kanonýrského pořadí 1. ligy starších dorostenců.

První poločas začali Boleslavští s chutí a už ve 4. minutě získali rohový kop, ze kterého však branku soupeře neohrozili. V 10. minutě boleslavský útok završil Zemánek přízemní ranou z úhlu, na kterou si plzeňský gólman Juraši u levé tyče v klidu počkal.
Ve 14. minutě předvedli Plzeňští nebezpečný atak, při němž se snadno dostali před boleslavskou branku. Její strážce Dědek pokus o lob jen ztlumil a teprve Procházka rázným odkopem téměř z brankové čáry zažehnal hrozící nebezpečí. A o minutu později si Dědek poradil s nepříjemnou střelou z dálky.
Ve 20. minutě předvedl boleslavský kanonýr Kozma fotbalovou parádu hodnou pátého nejlepšího střelce dorostenecké ligy. Na kraji plzeňské šestnáctky si elegantně přehodil protihráče a bez otálení poslal míč k pravé tyči, kam Juraši nedosáhl - 1:0.
Ve 24. minutě po Lackově centru z levé strany Zemánkovo zakončení z malého vápna plzeňský Juraši zneškodnil šťastným reflexivním zákrokem. Pět minut před přestávkou Duchův centr usměrnil Kozma hlavou do brankářovy náruče. Ve 43. minutě plzeňský Ruml nečekaně vystřelil z více jak dvaceti metrů, ale pozorný Dědek ránu vyrazil.

Druhý poločas začali opět aktivněji Boleslavští, ale brzo přenechali iniciativu soupeři a dokonce mu dovolili vyrovnat. Ve 47. minutě se Kozma prodíral do šance mezi stopery, ale míč nezkrotil. O minutu později další nadějný boleslavský útok zakončil Zörkler nepřesně. V 58. minutě boleslavští obránci úspěšně odvrátili nebezpečný centr plzeňského kapitána Šíšy.
V 64. minutě Šíša opět dobře odcentroval z pravé strany, a protože boleslavský gólman Dědek zaváhal a ztuhnul metr před brankou, tak jej trestuhodně nehlídaný Kratochvíl, nejlepší plzeňský střelec s osmi podzimními zásahy, nedůraznou hlavičkou snadno přehodil - 1:1.
Po vyrovnávací brance se strhla urputná bitva o vítězný gól. V 66. minutě Sýsovu ránu z otočky kryl Dědek. V 73. minutě trestný kop z oblouku velkého čtverce poslal Lacek těsně nad plzeňskou branku.
V 76. minutě po faulu na Kozmu kopal trestňák téměř od půlící čáry Lacek. Jeho oblouček ve vzdušném souboji s gólmanem Jurašim hlavou usměrnil Kozma do plzeňské branky - 2:1.
Plzeňští se nevzdali bodové vyhlídky a přitlačili boleslavského soupeře k Dědkově brance. V 79. minutě Skála z deseti metrů přestřelil a v 88. minutě Boleslavští se štěstím přežili nepřehledný závar, při němž se míč několikrát nekontrolovaně odrážel od útočících a bránících hráčů. Minutu před koncem Lackův trestný kop těsně minul levou tyč plzeňské branky. O chvíli později sudí Fišer dramatický souboj ukončil a Boleslavští se právem radovali v prvních jarních bodů.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Dědek - Kocourek, Glöckner, Procházka (87. Razák), Houžvička - Ladra, Duch (70. Kühnel) - Pekař (46. Zörkler), Zemánek, Lacek (90. Kořínek) - Kozma.

Sestava FC Viktoria Plzeň U19: Juraši - Šíša, Brožík, Denk, Glazer - Král (56. Kratochvíl), Skála - Ruml, Doležal, Sýs (74. Provod) - Sedláček (81. Knotek).

Góly: 20. a 76. Kozma - 64. Kratochvíl

ŽK: Glazer

Rozhodčí: Fišer - Kubr, Tereba

Diváků 125

Hodnocení boleslavského trenéra Jiřího Saňáka: Jsme velmi potěšeni vítězstvím proti soupeři z pátého místa, potěšili nás výkony jednotlivých hráčů. Utkání nechybělo nasazení, tempo, souboje, závary před oběma brankami, jen zakončení z obou stran bylo méně. V prvním poločase jsme byli aktivnějším týmem, vstřelili jsme nádhernou branku, měli i další možnosti. Ve druhém se na míči lépe dařilo soupeři, průběh utkání byl vyrovnaný. Jsem rád, že kluci ukázali touhu po vstřelení vítězné branky a po laciném vyrovnaní se semkli a dokázali rozhodnout těžké a vyrovnané utkání. Přes výhru musíme i nadále absolutně tvrdě pracovat na zlepšení jednotlivých výkonů hráčů především v oblasti technicko-taktické a mentální."

Fanshop banner