Přichází Koreš ze Slavie, odchází Smejkal do Slavie a Klobása do Vlašimi
Klub

Přichází Koreš ze Slavie, odchází Smejkal do Slavie a Klobása do Vlašimi

Redakce

Tři změny v prvoligovém kádru FK Mladá Boleslav se uskutečnily v předvečer zahájení Gambrinus ligy. Všechny formou půlročního hostování. Odcházejí obránce Smejkal a útočník Klobása, přichází záložník Koreš.

Pětadvacetiletý záložník Štěpán Koreš přichází do FK Mladá Boleslav z SK Slavia Praha na hostování do 30. června 2014. Tento písecký odchovanec přišel do pražské Slavie v roce 2007. Po dvou letech v sešívané juniorce byl zařazen do kádru prvoligového týmu. V Gambrinus lize zatím odehrál 58 utkání a nastřílel 6 gólů. Jeden z nich dal i do mladoboleslavské sítě. V srpnu 2011 při utkání v pražském Edenu SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 1:1 skóroval Koreš ve 14. minutě, když se prosadil přes Kalinu a přehodil vyběhnuvšího Millera. Boleslavští vyrovnali v 79. minutě zásluhou Kuliče, jehož centrovanému míči pomohl do vlastní sítě Zbyněk Pospěch.

Talentovaný útočník Stanislav Klobása za dva týdny oslaví dvacáté narozeniny. Fotbalově vyrostl v FK Mladá Boleslav, byl členem dorosteneckého družstva U19, které získalo mistrovský titul, i když soutěžní ročník 2012-13 nedohrál kvůli operaci a rekonvalescenci poraněného kolena. V létě 2013 byl poprvé zařazen do prvoligového kádru. Pro jarní sezónu 2014 odchází z FK Mladá Boleslav na hostování do 30. června 2014 do druholigového klubu FC Graffin Vlašim, kde je nyní hlavním trenérem Vlastimil Petržela, který před dvanácti lety působil i v mladoboleslavském klubu.

Osmadvacetiletý obránce Michal Smejkal odchází z FK Mladá Boleslav na půlroční hostování do 30. června 2014 do SK Slavia Praha, kde trénuje Miroslav Koubek, nedávný mladoboleslavský kouč. Smejkal je plzeňským odchovancem, ale do FK Mladá Boleslav přestoupil z FK Teplice v létě 2012. Při prvním utkání v novém dresu si poranil koleno. Po operaci a rekonvalescenci se na hřiště vrátil v průběhu podzimní sezóny 2013. V Gambrinus lize dosud odehrál 121 utkání a z nich jen osm v mladoboleslavském dresu.

Fanshop banner