Pátá Boleslav má jen o bod více než šestý Liberec
Klub

Pátá Boleslav má jen o bod více než šestý Liberec

Redakce

Utkání 17. kola Gambrinus ligy FC Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav se hraje v neděli 23. února 2014 od 19 hodin na libereckém Městském stadionu u Nisy a podle aktuální tabulky se jedná o přímý souboj o pátou příčku, byť ambice mají oba týmy větší.

Pátá Boleslav má o jeden bod více než šestý Liberec. Oba týmy vykazují shodné obranné schopnosti, neboť inkasovaly po devatenácti gólech v dosud odehraných šestnácti ligových zápasech. Výrazný rozdíl je v ofenzívě. Boleslav nastřílela dvaatřicet gólů, což činí průměr přesně dva góly na jeden mistrák, a Liberec dal jen šestnáct gólů, čili polovinu boleslavské porce.

V zimní přípravě Liberečtí nastříleli v devíti zápasech celkem čtrnáct gólů. Nejvíce jich dal ukrajinský forvard Budnik. Střelci libereckých gólů v letošní zimní přípravě: 3 - Budnik, 2 - Sackey, Rabušic, 1 - Hušek, Delarge, Douglas, Kováč, Kolár, Luckassen, Šural.
Liberečtí postupně remizovali s vršovickými Bohemians 2:2, slovenským Trenčínem také 2:2, rozdrtili druholigové České Budějovice 4:0, porazili pražskou Slavii 1:0 a druholigové Ústí nad Labem 2:1. Na soustředění v Portugalsku přehráli dánský FC Midtjylland 2:1, ale prohráli s dánským FC Kodaň 0:4 i se švédským Örebro SK 0:2. V generálce na Gambrinus ligu zdolali Slavii Praha 1:0.

Boleslavští v průběhu ledna a února šestkrát vyhráli a třikrát remizovali. Z devíti zimních přípravných utkání ani jedno neprohráli. Nastříleli celkem devatenáct gólů. Střelci boleslavských gólů v zimní přípravě: 5 - Ščuk, 3 - Chramosta, Nešpor, 2 - Bořil, Magera, 1 - Kysela, Štajner, Štohanzl, Mehanovič.

Fanshop banner