Generálka na ligu se střelecky vydařila
Klub

Generálka na ligu se střelecky vydařila

Redakce

Na závěr herní přípravy se Boleslavští střetli s druhým týmem NFL. V nedělním odpoledni, přesně týden před startem jarní Gambrinus ligy, ho přehráli především ve druhém poločase a zaslouženě vyhráli.

První poločas vyhrála Boleslav jen těsně. Již v 5. minutě vystřelil vedle táborské branky Janíček a ten samý obránce o dvě minuty později odcentroval a po Zahustelově přiťuknutí se dostal do střelecké pozice Štajner, bohužel těsně minul levý horní růžek.
Táborští odpověděli v 7. minutě nebezpečnou přízemní střelou, kterou Diviš vytlačil na roh. Po jeho rozehrání táborská hlavička jen těsně přeletěla boleslavské břevno. V 17. minutě po Strnadově uličce táborský brejk Šimáka zastavili sudí kvůli ofsajdu. V následující minutě Vukadinovič prokličkoval mezi třemi boleslavskými hráči a jeho střelu u pravé tyče Diviš snadno přikryl. V 19. minutě boleslavský stoper Kúdela skluzem zarazil rodící se Strnadův brejk.
Ve 23. minutě Zahustel připravil střelbu Šultesovi a ten o pár centimetrů minul pravý horní vingl. Ve 24. minutě Šultes přistrčil míč uvnitř táborské šestnáctky míč Štajnerovi, který křížným pokusem netrefil branku.
Ve 25. minutě Kúdela poslal pěkným pasem po pravém křídle Kyselu a ten od koncové lajny přihrál před branku Štajnerovi, který tísněn obráncem skóroval - 1:0.
Ve 31. minutě Šimákovu povedenou ránu z dvaceti metrů vytlačil brankář Diviš na roh. Ve 34. minutě kopal táborský Šimák již pátý roh a Mráz těsně přehlavičkoval břevno boleslavské branky. Ve 35. minutě po Kyelově centru Šultes hlavičkoval vedle. V předposlední minutě poločasu Jarolím nabil Šultesovi, ale ten přízemní ranou branku minul.

Druhý poločas byla Boleslav jasně lepší, což i gólově potvrdila. Už ve 48. minutě založil povedený útok Jarolím a od něho míč putoval přes Štajnera k Zahustelovi, po jehož centru Šultes hlavičkoval z malého vápna k pravé tyči, kam se v poslední chvíli brankář Táborska úspěšně natáhl. V 56. minutě Zahustel výtečně hledal Chramostu, ale stoper Mráz srazil míč na roh, po jehož rozehrání zvýšila Boleslav vedení.
V 57. minutě Jarolím od rohového praporku přihrál po zemi Kyselovi, ten bez přípravy odcentroval před branku a Ščuk hlavu skóroval - 2:0.
V 61. minutě Boleslavští přečíslili soupeřovu obranu, Jarolím poslal do sóla Chramostu, který přízemní ranou nastřelil gólmana. V 76. minutě po Bořilově centru pálil Rosa půl metru nad branku.
V 80. minutě mělo velkou šanci Táborsko. Po devátém Šimákově rohu u bližší tyče z voleje zakončoval Ciferský, ale boleslavský brankář Diviš předvedl výtečný reflexní zákrok a míč do branky nepustil.
V 81. minutě Magera centroval zprava a Eliášovo zakončení hlavou gólman Táborska vyrazil. Míče se zmocnil Chramosta a přihrál Bořilovi, jenž nastřelil obránce.
V 82. minutě po Chramostově přesném obloučku z levé strany zakončil akci Bořil hlavou přesně k levé tyči - 3:0.
V 84. minutě Magera pěknou kolmicí vyslal do útoku Bořila, ten přihrál před branku Chramostovi, pro kterého tentokrát nebyl problém přízemní střelou gólmana prostřelit - 4:0.

Čtyři minuty před koncem táborský Vukadinovič vletěl zleva do boleslavské šestnáctky, ale Diviš byl pozorný a jeho střelu u bližší tyče úspěšně vykryl. Boleslavští zaslouženě a nečekaně vysoko přemohli přední druholigový tým.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Janíček (62. Rosa) - Jarolím, Ščuk - Zahustel (69. Bořil), Štajner (62. Magera), Šultes (69. Eliáš) - Nešpor (46. Chramosta).
Do hry nezasáhli připravení Smejkal, Miller, Vraštil, Mehanovič a Fousek. Kvůli zdravotním problémům zůstali mimo hru Fabián, Štohanzl, Sivrič, Klobása, Hůlka a Bartl.

Sestava FC MAS Táborsko: Toma - Sladký, Mráz, Ciferský (88. Hric), Štrbák (66. Rabiňák) - Šiml - Vukadinovič, Javorek (66. Nešický), Šimák (79. Kotrba), Džafič - Strnad (77. Musiol).

Góly: 25. Štajner, 57. Ščuk, 82. Bořil, 84. Chramosta

Rozhodčí: Mrkáček - Rais, Pekař

Diváků: 360

Fanshop banner