V Liberci těsně prohráli
Klub

V Liberci těsně prohráli

Redakce

V dalším pohárovém utkání mladší dorostenci těsně o jeden gól prohráli v Liberci. Bojovné střetnutí bylo plné soubojů s minimem pohledných fotbalových akcí.

V prvním poločasu nepadl ani jeden gól. V 15. minutě ztratil ve středu hřiště míč Machů a následná kolmá nahrávka za Stránského znamenala první gólovou šanci libereckého celku. Boleslavský brankář Roudnický ji zlikvidoval. Ve 20. minutě odpověděli Boleslavští hezkou kombinací přes celé hřiště, v jejímž závěru Stránský ve snaze přehodit brankáře o kousek přehodil i branku Liberce. Ve 27. minutě zakombinoval Liberec po levé straně, kde opět nezachytil míč za obranu Stránský a druhou šanci Liberce likvidoval opět gólman Roudnický. Ve 28. minutě po rohovém kopu zakončoval Liberec na zadní tyč a na poslední chvilku vytáhl Roudnický míč nad břevno. Ve 32. minutě prostrčil Komárek na Machů a ten nebezpečně vystřelil, ale brankář Liberce byl na místě a vyrazil na rohový kop. Ani ve 34. minutě nadějná individuální akce Machů brankou neskončila.

Druhý poločas začal trestným kopem Liberce z rohu pokutového území. Exekutor střelou na přední tyč nachytal v nedbalkách brankáře Truksu a Liberec šel v utkání do vedení - 1:0.
V 50. minutě chyboval v rohu hřiště Malý a libereckou gólovou šanci vychytal bravurním zákrokem Truksa. O pět minut později úspěšně vytáhl také trestný kop Liberce na rohový kop. V 67. minutě špatně dostoupil protihráče Kopa a liberecké zakončení skončilo kousek vedle branky.
V 69. minutě po libereckém rohovém kopu brankář Truksa špatně vyrazil míč a nedůrazný Toman umožnil soupeři zvýšit vedení na 2:0.
V 70. minutě kopal trestný kop ze strany hřiště Toman a našel v dobré pozici Koška, který hlavou nedokázal trefit libereckou branku. V 72. minutě Machů připravil gólovou šanci pro Kopu, jehož zakončení brankář Liberce vyrazil.
V 77. minutě po hezké kombinaci Vodháněla a Machů dostal míč Šulc a ten našel krásným pasem za obranu nabíhajícího Marka Luňáka, který na dvakrát dokázal snížit stav utkání - 2:1.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík spokojený nebyl: ,,Soupeř byl mnohem důraznější v osobních soubojích a tím měl i více ze hry. Dokázal si vytvořit více šancí a chtěl vice vyhrát, a to mě na našem týmu velice mrzí. Skončil nám jeden blok přípravného období, který výsledkově nedopadl moc dobře. Věřím, že dobrý přístup v trénincích dokážeme co nejdříve přenášet i na hřiště a že se postupně bude zlepšovat naše hra a výsledky."

Sestava FK Mladá Boleslav U17 v I. poločase: Roudnický - Stránský, Malý, Toman, Kopa (25. Vodháněl) - Zabilanský - Novotný, Machů, Komárek, Novák - Dohnalík.

Sestava FK Mladá Boleslav U17 v II. poločase: Truksa - Stránský (60. D. Luňák), Malý, Toman, Kopa - Zabilanský - M. Luňák, Machů, Vodháněl, Šulc - Košek.

Branka FK MB: 77. M. Luňák

Fanshop banner