Poslední přípravou bude nedělní duel s Táborskem
Klub

Poslední přípravou bude nedělní duel s Táborskem

Redakce

V úterním podvečeru 11. února se fotbalová výprava FK Mladá Boleslav vrátila z Turecka do Česka a za necelé dva týdny vstoupí do jarní fáze Gambrinus ligy. Než se tak stane, uskuteční se v neděli 16. února přípravné utkání FK Mladá Boleslav - FC MAS Táborsko.

Po jedenáctidenním odloučení od rodin mají mladoboleslavští fotbalisté ve středu volný den. Od čtvrtka pokračují v přípravě v domácím prostředí, kde se i uskuteční poslední přípravné utkání, čili generální zkouška na Gambrinus ligu. Soupeřem jim bude druholigový FC MAS Táborsko.

FC MAS Táborsko je kvalitním a velmi ambiciózním týmem. Po podzimní části je v tabulce Fotbalové národní ligy druhý o pouhý jeden bod za vedoucím Hradcem Králové. Před třetím Varnsdorfem a pátým Ústím má náskok tří bodů, pátými Českými Budějovicemi dokonce pět bodů. Patří tudíž k vážným uchazečům o postup do Gambrinus ligy. V šestnácti podzimních mistrácích inkasoval jen jedenáct gólů, což je suverénně nejlepší defenzivní bilance za všech šestnácti účastníků Fotbalové národní ligy.

Divácky atraktivním hráčem je s číslem 19 hrající pětatřicetiletý středopolař Jan Šimák se zkušenostmi z AC Sparta Praha, s níž získal dva mistrovské tituly (2005 a 2007), a především z bundesligových Bayer Leverkusen, Hannover 96 a VfB Stuttgart. Navíc má na svém kontě čtrnáct utkání za českou juniorskou reprezentaci U21 a jedno za dospělou reprezentaci.

Táborští hráli v lednu zimní Tipsport ligu. Ve skupině B obsadili druhé místo za prvoligovou Duklou Praha. Třetí skončila Slavia Praha, která do turnaje nasazovala juniorku, a poslední bez jediného bodu Viktoria Žižkov.
Táborští fotbalisté porazili Slavii Praha U21 2:0, Viktorii Žižkov 2:1, prohráli s Duklou Praha 2:5, přemohli Pardubice 2:0, Loko Vltavín 1:0 a střížkovské Bohemians 3:1.
Nejpřesnějším táborským kanonýrem v zimní přípravě je Musiol se třemi góly. Po dvou gólech dali Džafič, Vukadinovič, Strnad, jednou se trefili Šimák, Turek a Sladký.

Fanshop banner