Stoper Johana v Boleslavi skončil
Klub

Stoper Johana v Boleslavi skončil

Redakce

Stoper Petr Johana přestoupil z Mladé Boleslavi do Mostu, kde se před sedmatřiceti lety narodil. Ve své pestré kariéře získal dva české ligové tituly s Libercem (2002) a Spartou (2005) a jednou český pohár v dresu Mladé Boleslavi (2011).

„Po vzájemné dohodě s Petrem Johanou bylo ukončeno jeho působení v mladoboleslavském klubu k 31. lednu roku 2014," upřesnil ředitel FK Mladá Boleslav Michael Doležal.

Petr Johana přišel do Mladé Boleslavi v polovině června 2010. Za tři a půl roku v modrobílých barvách FK Mladá Boleslav sehrál 67 ligových utkání. V nich nastřílel osm gólů, vysloužil si jednadvacet žlutých napomenutí a jednou byl vyloučený. V českém poháru nastoupil do 13 utkání, z nichž dvě byla finálová. V květnu 2011 se radoval ze zisku pohárové trofeje, když Boleslav v penaltovém rozstřelu zdolala Olomouc. O dva roky později byl naopak smutnou postavou finále, neboť v šesté sérii penaltového rozstřelu za stavu 4:4 trefil břevno a následná úspěšná střela Vaňka přisoudila trofej Jablonci.
Mostecký rodák Petr Johana s fotbalem začal v Meziboří a postupně hrál za Litvínov, Ústí nad Labem, Slavii Karlovy Vary a Most. V roce 2000 přestoupil do Liberce, následně se prosadil do reprezentace a v létě 2003 přešel do pražské Sparty. O dva roky později odešel do tureckého Manisasporu, na začátku roku 2007 se objevil v Mostě a od července 2008 působil v FC Magna Wiener Neustadt. Pomohl mu k postupu z druhé do první ligy a v letech 2008-10 si zahrál rakouskou bundesligu.
V české Gambrinus lize nastoupil do 208 zápasů a dal 18 gólů, v turecké Süper lize 39 zápasů a 3 góly, v rakouské Bundeslize 50 zápasů a 7 gólů. V letech 2001-03 hrál třináctkrát za reprezentaci České republiky bez gólového zápisu.

Fanshop banner