V přípravě drží neporazitelnost, ale poprvé nedali gól
Klub

V přípravě drží neporazitelnost, ale poprvé nedali gól

Redakce

Boleslavští fotbalisté v celkově šestém a v rámci tureckého soustředění druhém přípravném utkání remizovali ve čtvrtečním podvečeru 6. února v Antalyi s předním rumunským týmem, jenž v loňském podzimu hrál Evropskou ligu.

CS Panduri Targu Jiu je aktuálně čtvrtý tým rumunské ligy. V pestrém kádru má více než deset národností včetně Brazilců a Portugalců. Před startem jarní sezóny za třetí Steaua Bucurest a tím pádem případným postupovým místem do kvalifikace Evropské ligy zaostává o pět bodů. V předchozím ročníku 2012-13 obsadil druhou ligovou příčku a na podzim 2013 hrál E skupinu Evropské ligy, ve které skončil poslední se dvěma body za dvě remízy s předposledním portugalským Pacos Ferreira. Jasně postupujícími týmy byly italská Fiorentina a ukrajinský Dněpr Dněpropetrovsk.

Utkání čtvrtého týmu rumunské ligy s pátým týmem české ligy přineslo oboustranně kvalitní fotbal.
V prvním poločasu sice měli Boleslavští častěji míč v držení, ale proti dobře bránícímu soupeři se těžko prosazovali. Boleslavského brankáře ohrožovali Rumuni jen střelami ze střední vzdálenosti.

V úvodní patnáctiminutovce druhého dějství rumunský soupeř hru vyrovnal, vypracoval si i dvě slibné šance, ovšem při obou byl na místě pozorný Miller. Druhá polovina druhého poločasu již byla v boleslavské režii. Dvě šance nevyužil Chramosta, po jedné příležitosti zmařili Zahustel a Magera. Proto utkání dospělo do bezbrankové remízy.
Kaňkou na utkání bylo krvavé zranění Zahustela, jenž hrál v letošní zimní přípravě pouze první utkání 10. ledna a když se po bezmála měsíčním vyléčení zranění dostal do hry, vydržel na hřišti dvacet minut, než opět zaměstnal klubového lékaře. Ten mu tentokrát ozdobil několika stehy hlavu roztrženou po srážce s gólmanem.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Kúdela, Dosoudil, Janíček - Ščuk, Jarolím - Šultes (56. Zahustel, 78. Bořil), Štajner (70. Magera), Štohanzl (70. Eliáš) - Nešpor (46. Chramosta).

Fanshop banner