Porazili divizní mužstvo z Turnova
Klub

Porazili divizní mužstvo z Turnova

Redakce

Středeční přípravné utkání proti dospělému diviznímu soupeři rozhodli boleslavští junioři v prvním poločase. Po přestávce utkání turnovští fotbalisté pokazili hrubou hrou.

Od úvodních minut byla patrná aktivita boleslavských juniorů, z nichž se Křapka hned ve 3. minutě dostal do nevyužitého zakončení, když lepší volbou situace by byla přihrávka na úplně volného Klímu před soupeřovou brankou. V 7. minutě po nedorozumění ve stoperské dvojici Křapka-Pajer měli Turnovští také dobrou příležitost, na štěstí pro Boleslav střela minula Výdovu branku. Ve 14. minutě Šulcova rána mířila jen do boční sítě. V 16. minutě vnikl odvážně do turnovského pokutového území Kocourek, ale finální přihrávka na dobře nabíhajícího Šulce se mu nezdařila. Ve 25. minutě středem hřiště dobře zakombinoval Kateřiňák s Hodačem, jenž akci zakončil přímo do náruče turnovského brankáře.
Ve 28. minutě po rozehraném trestném kopu Křapka zaběhl za turnovskou obranu a vrátil míč před branku, kde pro Pajera nebyl problém umístit ho do sítě - 1:0.
Netrvalo dlouho a za necelých pět minut Boleslavští vedli už o dva góly.
Ve 32. minutě se Šulc prodral k pomezní čáře, odkud stěží odcentroval, ale míč se dostal ke Klímovi a ten zvýšil na 2:0.
Ve 35. minutě z ojedinělé akce Turnova k překvapení všech aktérů zaplachtil centrovaný míč ke vzdálenější tyči boleslavské branky - 2:1.
Krátce před přestávkou po faulu na Šulce proměnil pokutový kop Tvrzník - 3:1.

Druhý poločas bohužel mnoho pohledného fotbalu nepřinesl. Turnovští se uchýlili k hrubé hře s mnoha nebezpečnými zákroky. Hra se odehrávala převážně mezi pokutovými územími bez velkých brankových příležitostí. A tak se na skóre z první půle nic nezměnilo a Boleslavští se radovali ze třetího vítězství v zimní přípravě.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Výda (46. Malík) - Geissler (72. Kocourek), Pajer, Křapka, Živnůstka (46. Fidrich) - Kateřiňák (55. Živnůstka), Tvrzník - Kocourek (46. Lakatoš), Hodač (68. Šulc), Šulc (46. Klaban) - Klíma.

Branky MB U21: 29. Pajer, 32. Klíma, 41. Tvrzník z pokutového kopu

Fanshop banner