Starší dorostenci porazili divizní mužstvo
Klub

Starší dorostenci porazili divizní mužstvo

Redakce

Boleslavští starší dorostenci v přípravném utkání na umělé trávě v areálu 9. základní školy Pastelka porazili tým dospělých ze Železného Brodu, který je po podzimu čtrnáctý v divizní C skupině.

Utkání dorostenců s divizním mužstvem mělo nasazení od začátku až do konce. Boleslavští mladíci brzo vedli a soupeři povolili skórovat až deset minut před závěrečným hvizdem, kdy už o jejich výhře nebylo pochyb.

Vstup do prvního poločasu vyšel lépe boleslavským dorostencům. V 18. minutě se jim povedla křídelní akce po levé straně a po centru Lacka pohotovým zakončením hlavou Razák dostal Boleslav do vedení - 1:0. Ve 30. minutě postupoval středem hřiště sám na železnobrodskou branku Kubelka, ale šanci mu zmařil brankář včasným vyběhnutím a pohotovým zákrokem, při kterém balón vyrazil nohou na rohový kop. Ve 45. minutě po Houžvičkově kolmici běžel pro změnu sám na železnobrodského brankáře Lacek, jenž hokejový blafák zakončil gólem - 2:0.

V druhém poločase už ve 48. minutě se po centru a neúspěšném zakončení odrazil míč k Zörklerovi, který ho ze vzduchu nádherně trefil pod břevno - 3:0. V 75. minutě Zemánek z hranice vápna orazítkoval břevno železnobrodské branky. Deset minut před koncem Železný Brod dosáhl čestného úspěchu. Akci z levého křídla po povedeném centru nabíhající útočník zakončil hlavou přesně do boleslavské branky - 1:3. V 85. minutě mohl boleslavské vedení navýšit Lacek, ale po Wolfově centru zamířil do tyče.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Dědek - Wolf, Glöckner, Zemánek, Houžvička (46. Marek) - Kühnel, Duch - Lacek, Zörkler (60. Pekař), Razák (46. Ladra) - Kubelka (46. Kořínek).

Branky FK MB U19: 18. Razák, 45. Lacek, 48. Zörkler

Fanshop banner