V Turecku porazili gruzínského mistra
Klub

V Turecku porazili gruzínského mistra

Redakce

V prvním ze tří utkání v rámci desetidenního tureckého soustředění přemohli boleslavští fotbalisté aktuálně nejlepší gruzínský tým, se kterým se střetli v pondělním podvečeru 3. února na hřišti v Beleku.

FC Dinamo Tbilisi v roce 2013 slavilo zisk titulu pod vedením Dušana Uhrina mladšího, někdejšího trenéra Mladé Boleslavi a dnes působícího v Plzni. Slavný gruzínský klub i v aktuálně hraném ročníku jasně vede Premier League, která má dvanáct účastníků. Jeho hráči v osmnácti sehraných podzimních zápasech nastříleli celkem 42 gólů. Kádr je většinou gruzínského původu doplněný jen několika cizinci. Dinamo Tbilisi před půl rokem nepřešlo do Ligy mistrů přes rumunský tým Steaua Bucurest (0:2 a 1:1) a cestu do Evropské ligy mu zahradil anglický Tottenham Hotspur (0:5 a 0:3).

První poločas začali Gruzínci sebevědomě, ale jejich aktivitu zbrzdil boleslavský gól.
V 6. minutě skóroval Štohanzl přízemní střelou z hranice šestnáctky - 0:1.
Tbiliští odpověděli ve 13. minutě, ale nebezpečný lob vytlačil brankář Diviš přes břevno na roh. Boleslavští byli nebezpečnější v útočné fázi a častěji ohrožovali soupeřovu branku. Rohové kopy ve 31. a 36. minutě však ke skórování nevyužili. Ve 38. minutě proti nadějnému Chramostově brejku vyběhl gruzínský brankář úspěšně mimo velké vápno. O pět minut později po Jarolímově trestném kopu získali Boleslavští zase jenom roh.

Druhý poločas se zprvu většinou bojovalo o střed hřiště a brankáři zasahovali jenom sporadicky. Boleslavští dobře organizovanou hrou drželi technicky zdatné gruzínské mužstvo mimo dostřel Divišovy branky. A navíc zvýraznili své vedení.
V 74. minutě v povedeném svižném útoku si se Ščukem opakovaně vyměnil míč Mehanovič a ve finále ranou podle brankáře skóroval - 0:2.
V závěrečné pětiminutovce se Boleslavští natlačili ke gruzínské šestnáctce, ale vedení nezvýšili. Naopak inkasovali.
V posledních vteřinách utkání se Tbilisi podařil průnik do boleslavského trestného území a Vuo snížil - 1:2.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Diviš - Kysela, Kúdela, Vraštil, Janiček - Jarolím, Fousek - Bartl, Magera, Štohanzl - Chramosta.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Diviš - Bořil, Dosoudil, Smejkal, Rosa - Eliáš, Ščuk - Šultes, Štajner, Mehanović - Nešpor.

Góly: 90. Vuo - 6. Štohanzl, 75. Mehanovič

Fanshop banner