Na soustředění prohráli s divizním mužstvem
Klub

Na soustředění prohráli s divizním mužstvem

Redakce

Starší dorostenci byli společně s boleslavskou juniorkou ve dnech 20.-25. ledna na soustředění v Ústí nad Orlicí, kde v přípravném utkání těsně podlehli diviznímu týmu dospělých hráčů.

Přestože boleslavští dorostenci většinu utkání diktovali tempo hry, prohráli první dějství i celé utkání. Po necelé čtvrthodině inkasovali gól a potom promarnili tři příležitosti k vyrovnání či dokonce obrácení skóre. Vyrovnali až po přestávce zásluhou Lacka a za nerozhodného stavu nastřelili tyč. V závěru dostali gól, jenž rozhodl o jejich těsné prohře.

„S ohledem na kluzký terén jsem viděl kvalitní tempové utkání, ve kterém jsme se prezentovali kvalitním výkonem. Herně jsme byli především v prvním poločase aktivnějším týmem, vytvořili si tři silné šance, ale soupeř nám ukázal svou sílu a pro kluky bylo toto utkání velkou zkušeností. Problémy jsme měli s rychlými brejky. Ve druhé části jsme po vyrovnání sahali po výhře, ale nastřelili pouze tyč. Mrzí mě prohra, protože jsme si minimálně remízu zasloužili. Přesto velmi chválím celý tým za předvedený výkon," pravil po utkání trenér mladoboleslavských dorostenců Jiří Saňák.

Sestava FK Mláda Boleslav U19: Dědek (46. Výda) - Wolf (46. Hodbod), Procházka, Marek, Houžvička (60. Wolf) - Kühnel, Duch - Lacek, Ladra (46. Kořínek), Razák (46. Zörkler) - Kubelka.

Branky: 14. Smejkal, 77. Nágl - 64. Lacek

Protože duel s mužstvem Jiskry Ústí nad Orlicí byl součástí dorosteneckého soustředění, přidal dorostenecký trenér Jiří Saňák i zhodnocení celého týdne: V předhůří Orlických hor, ve Sporthotelu Tichá Orlice v Ústí nad Orlicí, kde jsme byli týden společně s mladoboleslavskou juniorkou, jsme měli vynikající podmínky k trénování. Hřiště s umělým trávníkem, posilovna, stravování a regenerace byly na vynikající úrovni. Především děkujeme vedení hotelu, paní Langerové a panu Chudému za perfektní přístup a atmosféru. Z pohledu naplánované zátěže a tréninkového procesu jsme zvládli vše perfektně, do puntíku splnili všechny záměry. Naši chlapci se prezentovali příkladným přístupem. Věříme, že skvělý průběh soustředění nás nadále bude motivovat do další každodenní práce."

Fanshop banner