Do Boleslavi přišli Fousek z Pardubic a Bartl ze Žižkova
Klub

Do Boleslavi přišli Fousek z Pardubic a Bartl ze Žižkova

Redakce

Hostující Adam Fousek a přestupující Daniel Bartl doplnili prvoligový kádr FK Mladá Boleslav bezprostředně před odletem na turecké soustředění. Oba patří mezi mladé a perspektivní fotbalisty.

V letošním březnu oslaví Adam Fousek dvacáté narozeniny a jako předčasný dárek si nadělil půlroční hostování v prvoligovém klubu. Talentovaný odchovanec FK Pardubice přišel v závěrečném lednovém týdnu na zkoušku do Mladé Boleslavi. Absolvoval pár tréninkových jednotek a sedmdesát minut přípravného utkání proti druholigovému Mostu. Trenéra Karla Jarolíma zaujal natolik, že mu vedení FK Mladá Boleslav nabídlo hostování do 30. června 2014 s opcí na případný přestup.

Čtyřiadvacetiletý Daniel Bartl přichází do Mladé Boleslavi z FK Viktoria Žižkov. Vysoký záložník začínal s fotbalem v FC Baník Ostrava, kde si připsal premiérový prvoligový start na jaře 2009 a odkud odešel nejprve na hostování do Čáslavi (2010) a po půl roce na přestup do FC Hlučín (2011), odkud se po dalším půlroce přesunul do FK Viktoria Žižkov, v jejímž dresu hrál od léta 2011 až dosud. V soutěžním ročníku 2011-12 nastoupil do devatenácti zápasů Gambrinus ligy a vsítil jeden gól do branky Příbrami. S FK Mladá Boleslav podepsal profesionální dvaapůlletou smlouvu s platností od 1. února 2014 do 30. června 2016.

Fanshop banner