Junioři porazili účastníka ČFL
Klub

Junioři porazili účastníka ČFL

Redakce

Uprostřed posledního lednového týdne mladoboleslavští junioři porazili v přípravném utkání, které se uskutečnilo na hřišti v Jičíně, zdatného a důrazného třetiligového soupeře.

Od prvních minut byla na boleslavských hráčích znát chuť vypořádat se s důraznou hrou soupeře pohybem a fotbalovou šikovností. Protože se jim tento záměr dařil, často protihráče přehrávali.
Do první šance se dostal v 6. minutě po Hodačově rohovém kopu Živnůstka, který z bezprostřední vzdálenosti přestřelil prázdnou branku. V 8. minutě odkrytou královédvorskou branku pro změnu hlavou přestřelil Hodač. Ve 14. minutě měli Boleslavští další výhodu rohu, po jehož rozehrání byla Živnůstkova koncovka nedůrazná a tudíž bez gólového efektu. Další příležitost ke skórování si vytvořil v 18. minutě individuálním průnikem Kocourek, ale jeho střela těsně minula levou tyč.
Ve 26. minutě se již Boleslavští dočkali zaslouženého vedení. Kateřiňák zahrával ze dvaceti metrů trestný kop a bránící hráč zahrál uvnitř šestnáctky rukou a tak následoval pokutový kop, který Kateřiňák proměnil - 0:1.
Čtyři minuty před přestávkou se zprava dostal do finální přihrávky Kocourek, jehož centr zakončil Hodač do brankáře, který však už nestihl reagovat na Fidrichovu dorážku - 0:2.

Až teprve v posledních minutách prvního poločasu se Královédvorští dostali do opakovaného zakončení, ale boleslavský brankář Hankič byl vždy na správném místě.

Druhý poločas začal zbytečným faulem na Hodače, který nemohl pokračovat ve hře a musel být okamžitě střídán. Boleslavští od té chvíle hráli o poznání zakřiknutěji, a protože postrádali přesnost v kombinaci, královédvorský soupeř hru vyrovnal. Ale skóre nikoliv. Hra se odehrávala převážně mezi pokutovými územími a k žádným vážnějším šancím nedocházelo. Za zmínku stála jen boleslavská akce v 88. minutě, kdy dobře sehraný brejk trojicí Šulc - Kateřiňák - Fidrich zakončil nepřesnou střelou Lakatoš.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič - Kocourek, Pajer, Živnůstka, Geissler - Křapka, Kateřiňak - Lakatoš (46. Šimek), Hodač (50. Lakatoš), Fidrich (46. Šulc) - Klíma (73.Fidrich).

Branky: 26. Kateřiňák z penalty, 41. Fidrich

Trenér mladoboleslavských juniorů Milan Pechanec byl spokojený: „Tým sehrál velice povedený první poločas, kdy měli všichni hráči dobrý pohyb a předváděli nápadité kombinace, ze kterých vyplynuly i slibné gólové příležitosti. Vážím si především toho, že družstvo zlepšilo oproti předcházejícím přípravným duelům obrannou činnost a neinkasovalo od účastníka ČFL žádný gól."

Fanshop banner