Boleslav v mrazu přehrála a přestřílela Most
Klub

Boleslav v mrazu přehrála a přestřílela Most

Redakce

Čtvrté přípravné utkání Boleslavští vyhráli nad druholigovým Mostem na hřišti s umělou trávou v areálu mladoboleslavské základní školy zvané Pastelka ve vyloženě zimních podmínkách.

Po většinu utkání byli Boleslavští lepší. Soupeře předčili jistotou v kombinaci a důrazem i přesností v koncovce. Ve více než hodinovém herním testu se v boleslavském dresu předvedl pardubický devatenáctiletý středopolař Adam Fousek.
První poločas sice začal nebezpečným mosteckým útokem, ale se zakončením Jiřího Procházky si pozorný boleslavský gólman Diviš poradil. V 6. minutě Rosův centr usměrnil Štajner hlavou do gólmana. Ve 14. minutě Jarolímův trestný kop zkoušel využít opět Štajner, ale hlavičkoval nad a navíc z ofsajdu, který sudí odpískal.
V 17. minutě včasný a přesný Kúdelův pas zpracoval za soupeřovou obranou Chramosta a podle vybíhajícího mosteckého brankáře s jistotou otevřel skóre - 1:0.
Ve 20. minutě mostečtí po Řehákově trestňáku získali rohový kop, který Diviš vyboxoval daleko od branky. Ve 26. minutě Eliášův centr z pravé strany propadl uvnitř mosteckého vápna ke Štajnerovi a jeho střelecký pokus obránci zblokovali na roh.Ve 32. minutě Rosa zleva přízemní přihrávkou nabil Jarolímovi a jeho bombu bez přípravy gólman Belaň výtečným zákrokem vytlačil na roh. Pět minut před přestávkou si Štohanzl šikovnou narážečkou s Chramostou připravil palebnou pozici, ale gólman jeho střelu lapil.

Ve druhém poločasu se často hrálo jen od vápna k vápnu, ale v závěrečné čtvrthodince Boleslavští soupeře jasně přehráli a zaslouženě své vítězství zvýraznili.
Ve 47. minutě po Šultesově rohu vystřelil Ščuk a mostecký brankář s obtížemi vyrazil na další roh. V 50. minutě svižnou boleslavskou kombinaci završil Mehanovič přesnou přihrávkou na Šultese, který bez přípravy vysoko přestřelil branku. V 73. minutě si mostecký gólman poradil se Ščukovým zakončením opět jen za cenu rohu.
V 77. minutě Kúdela nezištnou přihrávkou od koncové lajny našel uvnitř mostecké šestnáctky Mageru a ten rázně z deseti metrů prostřelil obránce i brankáře - 2:0.
V 82. minutě z pravé strany centroval Bořil a u vzdálenější tyče úspěšně hlavičkoval Ščuk - 3:0.

Most byl nejblíže k čestnému úspěchu až v 83. minutě, ale šanci Redziče zmařil obětavým zákrokem Miller ve spolupráci se stoperem Vraštilem, jenž brankářem zblokovaný míč odkopl do bezpečí. V závěrečné pětiminutovce přežili Mostečtí jen se štěstím několik boleslavských ataků. Po spolupráci se Šultesem centr Bořila v malém vápně spoluhráče nenašel. O chvíli později Šultes vystřelil slabě a gólmana nepřekvapil. Nešpor své sólo zakončil přízemní ranou, která jen o pár centimetrů minula pravou tyč mostecké branky. Spolupráce Ščuka s Magerou přinesla Boleslavi pouze rohový kop.

Sestava FK Mladá Boleslav I. poločas: Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Rosa - Jarolím, Fousek - Eliáš, Štajner, Štohanzl - Chramosta.
Sestava FK Mladá Boleslav II. poločas: Miller - Bořil, Johana, Vraštil, Janíček - Ščuk, Fousek (71. Kúdela) - Mehanovič, Magera, Šultes - Nešpor.

Sestava FK Baník Most I. poločas: Belaň - Nguyen, Charuza, Běloušek, Řehák - Nečas, Jan Procházka, Milec, Veselý - Surynek, Jiří Procházka.
Sestava FK Baník Most II. poločas: Divkovič - Nguyen, Djiby Ba, Olejník, Ježdík - Vojta, Rosendo, Jan Procházka (67. Milec), Štefko - Redzič, Dukhnich.

Góly: 17. Chramosta, 77. Magera, 82. Ščuk

Rozhodčí: Lerch - Melichar, Pechanec

Diváků: 105

Fanshop banner