Minář už není sportovním ředitelem boleslavského klubu
Klub

Minář už není sportovním ředitelem boleslavského klubu

Redakce

Pětačtyřicetiletý Ladislav Minář ukončil v závěru ledna 2014 působení v FK Mladá Boleslav na pozici sportovního ředitele. Na obdobné funkci bude od února v SK Sigma Olomouc.

„Dostal nabídku na spolupráci s klubem SK Sigma Olomouc a.s. a požádal nás o uvolnění z funkce sportovního ředitele FK Mladá Boleslav dohodou ke dni 31. ledna 2014," potvrdil ředitel mladoboleslavského klubu Michael Doležal.
„Vedení klubu žádosti Ladislava Mináře vyhovělo především proto, že se pan Minář přijetím olomoucké nabídky má možnost po skoro čtyřletém působení v Mladé Boleslavi více přiblížit ke svému domovu a rodině. Vedení FK Mladá Boleslav a.s. mu děkuje za velmi dobrou práci, kterou pro klub během svého působení vykonal v pozici manažerské i trenérské," dodal Michael Doležal.
Mladoboleslavský klub nebude v tuto chvíli pozici sportovního ředitele obsazovat. Kompetence vyplývající z této funkce převezmou prezident klubu Josef Dufek společně s ředitelem klubu Michaelem Doležalem a sportovním sekretářem Vladimírem Rosenbergerem.

Ladislav Minář přišel do FK Mladá Boleslav v létě 2010. Od 1. července 2010 do konce ledna 2014 zastával post sportovního ředitele. V tomto třiapůlletém období navíc dvakrát převzal vedení prvoligového mužstva, vždy po nečekaných rezignacích stávajících trenérů. Poprvé byl hlavním trenérem od 18. do 30. května 2011, kdy zastoupil Karla Stannera a přivedl mužstvo k vítězství v českém poháru (Ondrášovka cup). Ve finále tehdy Boleslav přemohla v penaltovém rozstřelu Olomouc, kde nyní bude Minář sportovním ředitelem. A podruhé trénoval od 17. září 2012, když nahradil Miroslava Koubka, až do konce roku 2013. V závěru jarní sezóny 2013 přivedl FK Mladá Boleslav podruhé do finále českého poháru (Pohár České pošty), ve kterém podlehl v penaltovém rozstřelu Jablonci.
Od počátku roku 2014 mladoboleslavské mužstvo převzal hlavní trenér Karel Jarolím a Ladislav Minář ještě měsíc pokračoval jako sportovní ředitel. V závěru ledna přijal nabídku SK Sigma Olomouc, kde bude od 1. února 2014 sportovním ředitelem.

Fanshop banner