Proti staršímu soupeři nestačilo hrát jen poločas
Klub

Proti staršímu soupeři nestačilo hrát jen poločas

Redakce

V rámci zimního podještědského soustředění sehráli mladší dorostenci přípravné utkání se starším dorostem Varnsdorfu. Po výkonnostně rozdílných poločasech o gól prohráli.

První poločas Boleslavští prohráli. V 10. minutě po nahrávce Písačky poprvé vystřelil na varnsdorfskou branku Frommel, ale mířil nad. Ve 22. minutě chyboval v rozehrávce David Luňák a Varnsdorf svou první příležitost nevyužil.
Ve 25. minutě po varnsdorfském rohovém kopu se míč odrazil mimo pokutové území, kde ho nečekaně jednoduše ztratil Frommel a po následném centru Šiška hlavou trefil vedoucí gól Varnsdorfu - 0:1.
Ve 31. minutě nastřelil Machů po trestném kopu břevno varnsdorfské branky. Ve 33. minutě zakončoval opět nebezpečně Frommel, ovšem bez gólového efektu.
Ve 35. minutě kopal Varnsdorf trestný kop ze strany hřiště. Obrana boleslavského týmu byla opět nedůrazná a na zadní tyči dorážel neobsazený Tschakert na 0:2.
Ve 38. minutě v gólové šanci Marek Luňák trefil pouze náruč připraveného varnsdorfského brankáře. Ve 40. minutě vystřelil Písačka kousek nad branku Varnsdorfu. Ve 45. minutě po rohovém kopu nastřelil Varnsdorf břevno boleslavské branky.
V nastaveném čase prvního poločasu utekl po pravé straně Marek Luňák a nahrávkou na bližší tyč našel nabíhajícího Mígla, který snížil stav utkání na 1:2.

Ve druhém poločasu se boleslavský tým výrazně zlepšil a soupeře přehrával až na jednu výjimku, ze které padl třetí varnsdorfský gól. V 51. minutě po hezké akci, na které se podílel Kopa se Šulcem, zakončoval z dobré pozice Košek. Bohužel netrefil se, jak by bylo potřeba. V 60. minutě rozjel boleslavskou akci Šulc, posunul na Vegrichta a ten připravil míč Komárkovi, jehož střela mířila mimo brankovou konstrukci.
V 65. minutě chyboval v rozehrávce Toman a následnou varnsdorfskou gólovku vychytal Truksa za cenu rohu. Po jeho rozehrání však jednoduchý míč vypadl Truksovi z ruky a dorážka Neumanna znamenala branku na 1:3.
Boleslavský tým inkasovaná branka nezlomila a nadále předváděl dobrý fotbal a dostával soupeře pod tlak. V 73. minutě Vegricht připravil gólovku Koškovi, ale ten neuspěl. V 77. minutě kopal rohový kop Toman a hlavičkující Košek zamířil kousíček vedle pravé tyče.
V 86. minutě Toman technickým provedením trestného kop z hranice pokutového území snížil na 2:3.
V 87. minutě si narazil Šulc s Vegrichtem a nastřelil břevno varnsdorfské branky. V poslední minutě ve velkém závaru před varnsdorfskou branku po Tomanově obloučku hlavičkoval Košek jen do břevna a soupeř šťastně ubránil těsnou výhru.

Sestava FK Mladá Boleslav U17 v I. poločase: Roudnický - Zabilanský, D. Luňák, Malý, Dohnalík - Machů, Písačka - M. Luňák, Mígl, Novák - Frommel.
Sestava FK Mladá Boleslav U17 v II. poločase: Truksa - Stránský, Zabilanský, Toman, Kopa - Komárek, Vodháněl - Novotný, Vegricht, Šulc - Košek.

Sestava FK Varnsdorf U19: Krajčovič (46. Vosecký) - Šolín, Devátý, Tschakert, Černohorský - Šiška, Hauer (46. Zima) - J. Černý (46. Smejkal), Zounar, Neumann - Herejk (46. Zelinger).

Branky: 45. Mígl, 82. Toman - 25. Šiška, 35. Tschakert, 65. Neumann

Boleslavský trenér Martin Mrvík byl spokojený jen s polovinou utkání: ,,První poločas byl soupeř lepším týmem. Vytvořil si několik rychlých a nebezpečných protiútoků. Náš tým nebyl důrazný a často chyboval v rozehrávce. Soupeř trestal náš nedůraz ze standardních situací. Druhý poločas mě naopak velmi potěšil a až na obdrženou branku po individuální chybě jsme ve hře dominovali. Předváděli jsme dobrý fotbal a vytvořili si několik gólových šancí, které jsme nedokázali proměnit. Pochvalu si zaslouží všichni hráči, co zasahovali do druhé půle. Individuálně bych vyzdvihl výkon Vegrichta."

Trenér varnsdorfských dorostenců Pavel Hradiský po utkání řekl: „Duel se od prvních minut hrál v rychlém tempu, nám se podařilo gólově odskočit po dvou přesných centrech do šestnáctky, soupeř snížil těsně před půli po rychlém kontru. Po změně stran a oboustranném prostřídání začínali přebírat iniciativu mladíci z Mladé Boleslavi, předváděli líbivý kombinační fotbal, ale vyrovnat se jim už nepodařilo."

Fanshop banner