Remíza bohatá na góly
Klub

Remíza bohatá na góly

Redakce

Šest gólů a tři penalty, z nich dvě využité a jednu neproměněnou, viděli diváci v mrazivém počasí při střetnutí hradeckých a boleslavských fotbalistů na umělé trávě v areálu TJ Slavia Hradec Králové.

První poločas výsledkově vyzněl lépe pro Hradec. Boleslavští sice začali aktivně, ale neefektivně. V 6. minutě po spolupráci s Eliášem zkusil technické zakončení Ščuk, ale brankáře Hradce nezaskočil. O tři minuty později po spolupráci s Rosou odcentroval zleva Štohanzl a na malém vápně bez přípravy vystřelil Eliáš. Jasnou gólovou šanci zmařil gólman Kouba zázračným zákrokem. V 10. minutě boleslavský útok zakončil Šultes slabou střelou do brankáře. Teprve ve 13. minutě předvedli nebezpečnou akci Hradečtí. Přetažený trestný kop hlavičkoval Rolko k pravé tyči, odkud míč Miller vyrazil.
Ve 14. minutě utekl Malínský po pravé straně Rosovi a od koncové čáry ostře zacentroval před boleslavskou branku, do které si dal vlastní gól Jarolím - 1:0.
Ve 22. minutě pálil Štohanzl z osmnácti metrů vedle. Ve 26. minutě hradecký útok zakončil Dvořák slabě a nepřesně.
Ve 29. minutě se z dvaceti metrů trefil Halilovič k levé tyči, kam se brankář Miller natahoval marně - 2:0.
Hradečtí byli nadále při chuti. Ve 33. minutě se Čermák hnal do šance, ale naštěstí jeho pokus o zakončení v poslední možné chvíli srazil Kysela do rohu. Ve 35. minutě po Kyselově centru Ščukova tečovaná střela vynesla Boleslavi pouze roh. O minutu později Dosoudil zastavil prchajícího Malínského jen za cenu faulu. Ve 42. minutě centroval hradecký Holeš z pravého křídla a Dvořák hlavičkoval nad Millerovu branku. Neuplynula ani minuta a Halilovičova rána těsně minula boleslavskou branku.
V poslední minutě poločasu byl uvnitř hradecké šestnáctky faulován Eliáš, jenž se snažil prosadit po Rosově centru. Nařízenou penaltu přízemní střelou k pravé tyči proměnil Ščuk - 2:1.

Druhý poločas pokračoval v oboustranně aktivním a pohledném fotbalu. Navíc Boleslav ho na góly vyhrála. Ve 48. minutě Halilovič zamířil těsně vedle levé boleslavské tyče. Na druhé straně hřiště ve 49. minutě Štajner poslal do šance Chramostu, který nastřelil vybíhajícího brankáře Lindra. V 55. minutě si boleslavský brankář Hankič poradil s tečovanou ranou Haliloviče. V 56. minutě po spolupráci Fabiána s Bořilem se k míči dostal Chramosta a jeho technický pokus vytáhl Lindr od levé tyče na roh. Po jeho rozehrání Štajnerem následoval vzápětí další rohový kop z opačné strany hřiště. Ten už skončil gólem.
V 57. minutě Fabiánem rozehraný roh přiťuknul Johana nezištně Chramostovi a ten prostřelil obránce i brankáře - 2:2.
V 62. minutě propásl Hradec obrovskou příležitost. Po centru Zeleného z levé strany netrefil Dvořák z necelých deseti metrů odkrytou polovinu boleslavské branky. V 77. minutě předvedl boleslavský brankář Hankič dva velmi povedené zákroky, když v pádu vykryl nejprve střelu Dvořáka a vzápětí i dorážku Sixty.V 79. minutě nařídil sudí penaltu proti boleslavské brance a Dvořák ji bezpečně proměnil, čímž vrátil Hradci vedení - 3:2.
Ve zbylé desetiminutovce se Boleslavští snažili zvrátit nepříznivý vývoj skóre, nebo alespoň vyrovnat. V 81. minutě se nepovedlo Mehanovičovi zakončení a se slabou střelou neměl Lindr starosti. V 86. minutě Bořilově bombě v cestě na hradeckou branku zabránil stoper Gajič rukou a následovala penalta. Kopal ji Magera a od levé tyče vyrazil na roh Lindr.
V 89. minutě poslal Štajner po pravé straně Janíčka, ten odcentroval a z hranice šestnáctky se prosadil rozběhnutý Bořil nechytatelnou ranou - 3:3.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Miller - Kysela, Smejkal (37. Vraštil), Dosoudil, Rosa - Jarolím, Ščuk - Eliáš, Šultes, Štohanzl - Nešpor.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Hankič - Janíček, Johana, Vraštil, Fabián - Kúdela - Bořil, Magera, Štajner, Štohanzl (57. Mehanovič) - Chramosta.

Sestava FC Hradec Králové: Kouba (46. Lindr) - Holeš, Rolko, Plašil (46. Gajič), Poděbradský (46. Hock) - Malínský (77. Sixta), Janoušek, Zelený (65.Zorvan), Čermák (83. Doležal) - Halilovič, Dvořák (82. Kraják).

Góly: 14. Jarolím vlastní, 29. Halilovič, Dvořák z penalty - 45. Ščuk z penalty, 57. Chramosta, 89. Bořil

Rozhodčí: Novotný - Bačo, Koutný

Diváků: 350

Fanshop banner