Týden trénovali v Podještědí
Klub

Týden trénovali v Podještědí

Redakce

V týdnu 20.-25. ledna 2014 absolvovali mladší dorostenci FK Mladá Boleslav U17 zimní soustředění v penzionu Česká hospoda v Heřmanicích. Zúčastnilo se dvacet hráčů a čtyřčlenný realizační tým.

Každý den soustředění měli v programu tři tréninkové jednotky. Hráči dopoledne vyráželi na výběh do okolní přírody, odpoledne využívali hřiště s umělou trávou v sousedství penzionu a večer posilovali v nedaleké tělocvičně. „Tréninky byly zaměřené převážně na kondiční, silovou a koordinační činnost. Na hřišti pochopitelně převažovala hra a herní cvičení spojená s technickými dovednostmi," zdůraznil trenér Martin Mrvík.
V programu se našly chvíle na taktickou a teoretickou přípravu, případně zábavné formy tělesných aktivit, jakou byl například podvečerní bowlingový turnaj. Samozřejmostí byla pravidelná regenerace v sauně a vířivce pro zmírnění následků celodenní zátěže.

Na soustředění v Heřmanicích byli hráči Jan Zabilanský, Jan Vodháněl, Dominik Košek, David Komárek, Jan Frommel, Radek Kopa, Michal Dohnalík, Vojtěch Šulc, Dominik Machů, Roman Novotný, Martin Stránský, Pavel Malý, Jan Toman, Štěpán Kubát, Matyáš Písačka, Patrik Vegricht, Filip Roudnický, Daniel Novák, Filip Truksa, David Luňák, Marek Luňák a Lukáš Mígl. Družstvo doprovázeli hlavní trenér Martin Mrvík, asistent trenéra Miloš Sajdl, vedoucí týmu Michal Dvořáček a masér Milan Korda.

„Soustředění proběhlo podle plánu. Měli jsme velmi dobré podmínky pro trénink, následnou regeneraci a výborný servis v podobě stravovacího a pitného režimu. S přístupem hráčů jsem byl maximálně spokojený, všichni pracovali na sto procent. Radost mám i ze zdravotního stavu v dosavadním průběhu zimní přípravy," prohlásil trenér Martin Mrvík.

Fanshop banner