Až ve třetím letošním utkání vyhráli
Klub

Až ve třetím letošním utkání vyhráli

Redakce

Po dvou prohrách v letošní zimní přípravě, s Teplicemi U21 2:3 a s divizní Dobrovicí 1:2, se mladoboleslavští junioři radovali z vítězství, když jasně přemohli své hradecké vrstevníky.

První poločas zahájili Boleslavští dvěma góly z rychlých protiútoků. Před tím však ve 4. minutě hradečtí hráči pronikli středem hřiště a nebezpečné zakončení boleslavský brankář Výda spolehlivě kryl.
V 5. minutě ztratili Hradečtí míč uprostřed hřiště a na konci mladoboleslavské protiakce byl po spolupráci s Mehanovičem úspěšný Hodač - 0:1.
V 9. minutě Hradečtí opět chybovali. Nepovedenou rozehrávku brankáře zachytil a opakovaně zdařilou střelou potrestal Mehanovič - 0:2.

Ve 14. minutě Kateřiňák nebezpečně vystřelil z dvaceti metrů k pravé tyči hradecké branky, kde brankář úspěšně zasáhl. V následujících minutách Hradečtí přidali, vyrovnali hru, ale skóre nikoliv. Pouze snížili na rozdíl jednoho gólu.
Ve 21. minutě po Gajičově dlouhém pasu a zaváhání boleslavského obránce Fidricha se střelecky prosadil Zezula - 1:2.
Ve 25. minutě po Kateřiňákově kolmé přihrávce trefil Mehanovič jen boční síť. Ve 33. minutě z dobrého centru Fidricha nedůrazně útok zakončil Horák. O pět minut později předvedli Boleslavští pohlednou kombinační akci, kterou završil Fidrich nepřesnou střelou. Ve 41. minutě Hodač našel v hradeckém pokutovém území Horáka, jenž se uvolnil a v koncovce těsně minul levou tyč.
Těsně před přestávkou získali Boleslavští opět dvougólový náskok. Mehanovič poslal do brejku Horáka, který však váhal se zakončením a v posledním možném momentu přihrál ideálně Mehanovičovi, jenž z malého vápna pohodlně skóroval - 1:3.

Druhý poločas se hrál dlouho bez zdárného zakončení, ačkoliv o střelecké příležitosti nouze nebyla.
Ve 48. minutě se Hradečtí dostali do opakovaného zakončení z hranice velkého vápna, ale brankář Výda byl jistý ve svých zákrocích. O pět minut později rychlý hradecký brejk skončil nepřesnou koncovkou. V 63. minutě další hradecký brejk vyvrcholil dobrou střelou, kterou Výda chytil. Mladoboleslavský gólman své družstvo podržel i 70. minutě, kdy povedenou Ptáčkovu bombu vytáhl bravurním zákrokem nad břevno. V 79. minutě po rohovém kopu Mehanoviče zamířil Horák hlavou těsně nad branku. V 81. minutě trestňák z kopačky Mehanoviče hradecký brankář vyrazil.
Sedm minut před koncem Kateřiňák z pravé strany dobře rozehrál trestný kop a Horák přesně hlavičkoval k tyči - 1:4.
V poslední minutě utkání Mehanovičovu nebezpečnou střelu vyrazil hradecký brankář na roh a jeho následné rozehrání přineslo šanci Živnůstkovi, který však trefil jen tyč.
„Oproti předcházejícím dvěma zápasům jsme byli tentokrát produktivnější v zakončení, než soupeř. Stále však potřebujeme pracovat na zlepšení obranné činnosti, protože Hradečtí se dostali v průběhu hry do několika nebezpečných zakončení," zhodnotil vyhrané utkání trenér FK Mladá Boleslav U21 Milan Pechanec.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Výda - Kocourek (46. Zemánek), Pajer, Živnůstka, Fidrich (78. Tvrzník) - Kateřiňák, Mehanovič - Hodač, Horák, Šulc - Klíma (23. Lakatoš).

Sestava FC Hradec Králové U21: Zavřel (46. Jehlička) - Zezula, Gajič, Krčál, Vlček, Kopřiva, Soukup, Ptáček, Bláha (75. Zavřel), Týfa, Jukl (55. F.Langr).

Góly: 21. Zezula - 5. Hodač, 9. a 45. Mehanovič, 83. Horák

Fanshop banner