Mladší dorostenci podlehli doma Teplicím
Klub

Mladší dorostenci podlehli doma Teplicím

Redakce

Ve druhém turnajovém utkání Memoriálu Vl. Marečka, které se hrálo na umělé trávě v areálu 9. ZŠ Pastelka, nestačili boleslavští mladší dorostenci na vrstevníky Teplic a zaslouženě prohráli.

První větší šanci měli Tepličtí, když boleslavský brankář Truksa chytil míč mimo pokutové území a následný trestný kop ze šestnácti metrů prošel přes celé pokutové území a jen o kousek minul branku. V 10. minutě po faulu na Koška nastřelil Malý z trestného kopu pouze zeď teplických hráčů. Slibnou boleslavskou desetiminutovku zahájil centr Zabilanského na Šulce, který střelou bez přípravy trefil prvního bránícího hráče Teplic. O minutu později centr Marka Luňáka teplický brankář Švejda neudržel a dorážce chyběl důraz. V 15. minutě na Vodhánělův centr o kousek nedosáhl Marek Luňák. V 17. minutě trestným kopem z hranice pokutového území Vodháněl nastřelil pouze hráčskou zeď. V 18. minutě utekl všem Košek a předložil míč před prázdnou branku pro Šulce, ale obětavý zákrok jednoho z bránících teplických hráčů gólu zabránil.
Ve 23. minutě ztratil zbytečně míč Marek Luňák, načež po dlouhém nákopu utekl hostující Laňka boleslavským stoperům a přehodil špatně vybíhajícího brankáře - 0:1.
Od první obdržené branky až do závěru poločasu byli Tepličtí fotbalovější a předváděli pohlednou hru. Boleslavský tým se snažil, co to šlo, a ve 24. minutě měl teplický brankář práci s nepříjemnou střelou Marka Luňáka.
Ve 38. minutě se odrazil míč k Zabilanskému, který nechytatelnou střelou vymetl všechny pavouky v teplické brance a srovnal na 1:1.
V poslední minutě prvního poločasu opět dlouhého nákopu využil teplický Laňka k brejku a pozdě vybíhajícího brankáře Truksu obstřelil - 1:2.

I druhý poločas měly mírně navrch Teplice. Držely více míč a postupně si dokázaly připravovat šance. Hlavně po pravé straně, kde se často pohyboval velice nepříjemný Laňka. Boleslavský tým opět ukazoval velkou snahu a několikrát se po dobré a rychlé kombinaci dostal do slibného zakončení, ale žádné nekončilo brankou.
Ve 45. minutě špatně rozehrál Kopa a velkou teplickou šanci na poslední chvilku zachránil obětavým zákrokem Vodháněl. V 50. minutě se dostal do obrovské šance Frommel, ale branku minul. Hned o minutu později byl Frommel opět ve velké šanci, ale sám před brankářem branku přestřelil. V 55. minutě chyboval Dohnalík a Tepličtí měli velkou šanci, kterou chytil brankář Roudnický. V 70. minutě centroval z levé strany Písačka a našel úplně volného Dohnálíka, který z voleje trefil dobře míč, ale teplický brankář výborým zákrokem dokázal vyrazit. V 72. minutě kopal trestný kop Toman hodně nad teplickou branku. V závěru boleslavský tým začal riskovat a hrál na tři obránce se snahou vyrovnat stav utkání. Tepličtí toho využívali k rychlým kontrům. V 76. minutě měl Laňka velkou gólovku, ale mířil vedle. V 77. minutě se nechal školácky obelstít Toman a nabídl Laňkovi další šanci, ten tvrdou střelou z malého vápna branku minul. V 78. minutě v krásné boleslavské akci Machů poslal míč na pravou stranu Frommelovi, který z jedné centroval na zadní tyč, kde z plného běhu Novák těsně přestřelil branku. V 79. minutě zakončovali ještě Machů a Dohnalík, ale ani jedna střela brankou neskončila.
V poslední minutě Teplice udeřily. Po rychlém útoku do otevřené boleslavské obrany vstřelily branku definitivně potvrzující jejich vítězství a zisk tří bodů do tabulky Memoriálu Vl. Marečka - 1:3r V 11 VVVe 45VeV

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Truksa (41. Roudnický) - Zabilanský (41. Stránský), Toman, Malý (41. D. Luňák), Kopa - Komárek (41. Písačka), Vodháněl - M. Luňák (41. Dohnalík), Vegricht (41. Machů), Šulc (41. Novák) - Košek (41. Frommel).

Branky: 37. Zabilanský - 22 a 40. Laňka, 80. Solar

Boleslavský trenér Martin Mrvík po utkání řekl: ,,Teplický soupeř byl lepším týmem a zaslouženě vyhrál. Musím pochválit teplického Laňku, který se hodně podílel na dobrém výkonu svého družstva. Náš tým měl problém s mezihrou a často ztrácel jednoduché míče. Hráči nebyli důrazní a chyběl jim dobrý pohyb bez míče. Obě obdržené branky byly zbytečné a sami dostali tak jsme soupeře do herní pohody. Druhý poločas jsme si dokázali vytvořit několik šancí a do poslední chvilky se snažili o vyrovnání, ale nebylo nám přáno. Utkání nám odhalilo další problémy, na kterých máme čas pracovat a zlepšovat je. Pochvalu si zaslouží brankář Roudnický, který druhý poločas tým hodně podržel. Z hráčů se mně líbil výkon Koška."

Fanshop banner