Vyhráli i druhé letošní utkání
Klub

Vyhráli i druhé letošní utkání

Redakce

Také druhé utkání letošní zimní přípravy se hrálo na přírodní trávě v areálu Městského stadionu a skončilo boleslavským úspěchem. Protože Jarolímovi svěřenci opět udrželi čisté konto, stačil jim k výhře jeden vstřelený gól.

První poločas zaslouženě vyhráli Boleslavští. Byli důraznější a přesnější v koncovce. Ve vyrovnané úvodní čtvrthodince získali Příbramští dva rohové kopy, první ve 4. minutě odvrátil Kysela, druhý v 15. minutě Dosoudil. Mezi nimi příbramský gólman chytil Štajnerův centr a pouze zrakem kontroloval nepřesnou Jarolímovu střelu. V 18. minutě poslal Štohanzl do šance Chramostu, ale ten tísněn protihráči zakončil nedůrazně a brankáře moc nezaměstnal. Ve 20. minutě předvedli Boleslavští svižný útok, v jehož finále Štohanzlův centr z pravé strany spoluhráče nenašel.
Ve 24. minutě na oblouku příbramské šestnáctky Azíz nakopl Štohanzla do obličeje tak nešťastně, že boleslavský záložník musel po ošetření odstoupit ze hry. Za nebezpečnou hru vysokou nohou tak následoval trestný kop, ke kterému se postavil Štajner. Bránícími hráči zblokovaný míč se odrazil ke Ščukovi a ten ve 25. minutě nekompromisní ranou skóroval - 1:0.
Ve 35. minutě po Ščukově pěkné kolmici vnikl do příbramského vápna Chramosta, který místo střely volil přihrávku Štajnerovi, ale tomu zakončení nedovolili obránci. Teprve ve 36. minutě kopala Boleslav první roh, ale soupeřovu branku neohrozila, naopak se musela bránit brejku, jenž skončil výhodou rohového kopu pro Příbram. Ve 37. minutě pronikl výtečně do příbramské šestnáctky Kysela a po jeho centru Fabián vystřelil pravačkou. Tečovaná střela skončila rohem. V závěru první půle opakovaně zahrozila Příbram. Dva ataky Řezníčka zastavil zkušený Dosoudil a mezi nimi ve 44. minutě Jugasovu tečovanou střelu Diviš vyrazil ke Šlapákovi, který míč dorazil do branky z jasné ofsajdové pozice, což sudí postřehli a gól neuznali.

Druhý poločas zpočátku vypadal na pokračování boleslavských aktivit. Ve 49. minutě Eliášův centr hlavičkoval mimo příbramskou branku Bořil. Ten si o minutu později za soupeřovou obranou zpracoval parádní Vraštilův pas, ale střílel těsně nad břevno. Příbramští odpověděli nedůrazným zakončením Řezníčka v 52. minutě a nepřesnou bombou Volešáka o minutu později.
V další fázi druhého poločasu se hrálo většinou jen od vápna k vápnu. Na obou stranách si hráči nepřesně přihrávali a jen sporadicky se dostávali do pozic vhodných k zakončení.
V 81. minutě Řezníčkovu ránu vytlačil brankář Hankič od levé tyče na roh a po jeho rozehrání pálil Tarczal z dálky nepřesně. O dvě minuty později byla Příbram velmi blízko vyrovnání, ale centr z levé strany sklepnul Řezníček pouze do levé tyče Hankičovy branky. V předposlední minutě zkusil Eliáš vystřelit z dálky, ale netrefil příbramskou branku. Na těsném skóre z prvního poločasu se tak ve druhé části utkání nic nezměnilo. Boleslav zaslouženě porazila Příbram, pro kterou byl slabou útěchou poměr zahrávaných rohových kopů (2:7).

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Diviš - Kysela, Smejkal, Dosoudil, Rosa - Štohanzl (26. Kúdela), Ščuk, Jarolím, Fabián - Štajner - Chramosta.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Hankič - Janíček, Johana, Vraštil, Rosa (71. Geissler) - Bořil, Kúdela, Magera, Eliáš - Šultes - Nešpor.
Brankář Miller trénoval, Zahustel a Klobása nehráli kvůli zranění.

Sestava 1. FK Příbram: Hruška - Zápotočný, Jugas, Mišun, Divíšek (46. Pleško) - Brandner (56. Divíšek), Krbeček, Azíz (46. Volešák), Šlapák (64. Tarczal) - Slepička (56. Švancara), Řezníček.

Gól: 25. Ščuk

Rozhodčí: Myška - Melichar, Štefan

Diváků 190

Fanshop banner