Těsně podlehli diviznímu soupeři
Klub

Těsně podlehli diviznímu soupeři

Redakce

Druhou přípravu sehráli boleslavští junioři opět na umělé trávě u mladoboleslavské 9. ZŠ „Pastelka". Utkání s divizním soupeřem bylo od prvních minut velmi rušné s řadou střeleckých pokusů i šancí.

V prvním poločase byli v poli aktivnější Boleslavští, kteří si vypracovali v rozmezí od 8. do 10. minuty tři dobré střelecké příležitosti (Mehanovič, Geissler, Kateřiňák), ale dobrovický brankář Kanaval se štěstím všechny zneškodnil.
V 19. minutě faulovali Dobrovičtí před svým pokutovým územím a následný trestný kop z dvaceti metrů poslal Mehanovič nechytatelnou střelou do pravé šibenice - 1:0.
Dobrovičtí fotbalisté důraznou hrou, která na boleslavské mladíky platila, vývoj hry postupně vyrovnali.
Skóre vyrovnali ve 40. minutě, kdy po Kateřinákově krátké malé domů brankář Hankič odkopl v tísni míč jen do středu vlastní poloviny, kde ho zachytil protihráč Golovko a pohotovým lobem skóroval do opuštěné branky - 1:1.

Druhý poločas byli přesnější v kombinaci dobrovští fotbalisté. Boleslavští marně hledali recept, jak si vynutit tlak a prosadit se střelecky.
Vítězný gól Dobrovice padl v 55. minutě po standardní situaci z pravé strany. Cigánek poslal na vzdálenější tyč boleslavské branky krásný centr, na který obránci zareagovali pozdě a nechali pohodlně hlavou skórovat Křelinu - 1:2.
Ve zbytku utkání se Boleslavští neúnavně snažili o vyrovnání, ale dobře bránící Dobrovičtí změnu skóre nepřipustili a těsnou výhru uhájili.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič - Kocourek (46. Šimek), Pajer, Živnůstka, Geissler - Kateřiňak, Mehanovič (60. Křapka) - Hodač, Lakatoš (71. Kocourek), Šulc - Klíma (46. Fridrich).

Branky: 19. Mehanovič - 40. Golovko, 55. Křelina

Rozhodčí: Pechanec

Fanshop banner