Druhým soupeřem v zimní přípravě bude Příbram
Klub

Druhým soupeřem v zimní přípravě bude Příbram

Redakce

Přípravné utkání FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram se hraje v sobotu 18. ledna od 11 hodin na přírodní trávě v areálu Městského stadionu nebo na umělé trávě v pražském Proseku. Definitivní rozhodnutí učiní vedení klubu podle aktuálního počasí v pátek odpoledne.

„Příznivce fotbalu vyzývám, aby pozorně sledovali tento náš klubový web a také čerstvé sobotní vydání Boleslavského deníku, kde se místo konání přípravného utkání Mladé Boleslavi s Příbramí dozvědí v nejaktuálnější informaci," zdůraznil manažer komunikace FK Mladá Boleslav Jiří Koros.


Bez rozdílu, zda se bude hrát v Boleslavi či na Proseku, bude zápas pro Mladou Boleslav teprve druhý a pro Příbram již čtvrtý přípravný v letošním roce.
V aktuální tabulce Gambrinus ligy má Příbram na čtrnácté příčce o jedenáct bodů méně než pátá Mladá Boleslav. Pro oba týmy bude vzájemný souboj důležitou prověrkou po dvou týdnech fyzicky náročné přípravy. Pro fanoušky mladoboleslavského fotbalu příležitost podruhé vidět tým pod vedením nového trenéra Karla Jarolíma.
Mladoboleslavští fotbalisté v prvním přípravném duelu těsně přemohli druholigové Pardubice 1:0 povedeným volejem z Kyselovy pravačky. Trenér Jarolím by měl mít k dispozici téměř celý kádr s výjimkou Šultese, Chramosty, kteří doléčují zranění, a Klobásy zraněného v počátku letošní přípravy.
Příbramští už letos stihli tři přípravné duely, dva v jednom dnu s druholigovým Varnsdorfem, s nímž remizovali 2:2 a vyhráli 4:3. Úspěšnými střelci byli v prvním zápase Brandner a Slepička, ve druhém dvakrát Volešák (jednou z penalty), jednou Štochl a Řezníček. Potom rozstříleli třetiligové Kunice 5:0. Góly dávali Slepička a Zápotočný (z penalty), Mašán, Mareš a Řezníček. Příbramský tým trénuje Petr Čuhel, jenž ve dvou obdobích (2004-08 a na podzim 2009) působil v Mladé Boleslavi jako asistent tehdejších hlavních koučů Uhrina, Zajíce a Ščasného.

Plán přípravných zápasů doznal drobných změn a upřesnění. Aktuální podoba vypadá takto:
Sobota 18. ledna od 11 hodin přípravné utkání Příbram - FK MB
Pátek 24. ledna od 13 hodin přípravné utkání Hradec Králové - FK MB
Středa 29. ledna od 11 hodin přípravné utkání Most - FK MB
Sobota 1. února odlet na soustředění do turecké Antalye
Pondělí 3. února přípravné utkání v Turecku FC Dinamo Tbilisi - FK MB
Čtvrtek 6. února přípravné utkání v Turecku FC Minsk - FK MB
Neděle 9. února přípravné utkání v Turecku s rumunským soupeřem v jednání
Úterý 11. února návrat z tureckého soustředění
?Neděle 16. února? poslední přípravné utkání Táborsko - FK MB
?Neděle 23. února? úvodní ligové utkání jarní sezóny Liberec - FK MB
Den a hodina střetnutí s druholigovým Táborskem, které bude pro FK Mladá Boleslav generální zkouškou před startem Gambrinus ligy, budou upřesněné až podle stanovení pevného termínu utkání 17. ligového kola FC Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav.

Fanshop banner