Starší dorostenci začali z chutí a vítězně
Klub

Starší dorostenci začali z chutí a vítězně

Redakce

Boleslavští dorostenci v prvním přípravném utkání roku 2014 předváděli aktivní fotbal s neutuchající touhou po kombinační hře a po případné ztrátě míče s okamžitým napadáním soupeře. Po zásluze jasně vyhráli.

V prvním poločase převzali Boleslavští brzo iniciativu, ale poprvé zahrozili až po čtvrthodině. V 15. minutě po útoku a povedeném centru z levé strany hlavičkoval Ladra do břevna a v následujících zmatcích bezprostředně před brankou ubránili Tepličtí čisté konto jen s velkým štěstím. Ve 23. minutě Houžvička vybojoval míč a vyrazil k soupeřově brance, na kterou však vyslal střelu bez patřičného důrazu.
Ve 31. minutě Kubelka z rohu velkého čtverce zamířil do vzdálenějšího horního kouta teplické branky a i když si mrštný brankář na míč sáhl, tak mu nezabránil, aby se od tyče odrazil za jeho záda - 1:0.
Ve 39. minutě Kubelkova zpětná přihrávka od koncové lajny našla před brankou Volfa, který však z necelých deseti metrů netrefil prostor mezi tyčemi. Za dvě minuty Duchova dělovka jen těsně minula teplickou branku. V závěru první půle byli blízko zvýšení boleslavského vedení Glöckner a Kubelka, oba po rohových kopech, ale ani jeden z nich se neprosadil.

Ve druhém poločase nebyla boleslavská převaha tak výrazná, jako před přestávkou, přesto góly padaly jen do teplické branky.
V 58. minutě zaútočila Boleslav po pravé straně a kombinací na jeden dotyk přes šířku teplické šestnáctky rozebrala soupeřovu obranu tak, že po Razákově finální přihrávce se Lacek ocitl sám před brankářem a přesnou ranou k levé tyči mu nedal šanci - 2:0.
V 70. minutě běžel Razák z levé strany sám na teplického gólmana, ale nepřekonal jej. Na druhé straně hřiště si úspěšně počínal i boleslavský gólman Volek. V 73. minutě s jistotou kryl přízemní střelu a o dvě minuty později uchránil svoji branku, i když míč zkrotil až na druhý pokus. Pět minut před koncem Volek vytlačil nad břevno nebezpečný teplický pokus o zkorigování výsledku. V té době už bylo o boleslavské výhře rozhodnuto.
V 83. minutě špatnou rozehrávku teplických defenzivních hráčů nemilosrdně potrestal Kořínek ranou pod břevno - 3:0.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Volek - Volf, Lukeš, Glöckner (46. Marek), Houžvička (77. Hodboď) - Zörkler (46. Razák), Kühnel, Duch, Lacek - Ladra (46. Zemánek), Kubelka (46. Kořínek).

Góly: 31. Kubelka, 58. Lacek, 83. Kořínek

Diváků: 35

Fanshop banner