První gól v roce 2014 dal Kysela
Klub

První gól v roce 2014 dal Kysela

Redakce

První utkání v novém roce a pod novým trenérem Boleslavští těsně vyhráli. Jediný a tím pádem vítězný gól dal již v prvním poločase Kysela. V boleslavské sestavě se vystřídalo dvaadvacet hráčů.

První poločas byl většinou v režii boleslavských fotbalistů. V 6. minutě po Štajnerově přihrávce utekl Kysela podle pravé postranní lajny a z jeho přízemního centru Nešpor přestřelil z malého vápna odkrytou branku. V 10. minutě pardubický Přikryl zabránil Nešporovi v zakončení jen za cenu rohu. Výraznou herní převahu v úvodní desetiminutovce vyjádřili Boleslavští jen ziskem tří rohových kopů. Celkový poměr těchto standardních situací byl nakonec v obou poločasech shodný, a to 6+6 ku 2+2.
Teprve ve 13. minutě zaměstnal boleslavského brankáře Hundák nevýrazným střeleckým pokusem z dálky. V 18. minutě Štajnerův trestný kop se marně snažil gólově usměrnit Zahustel.
V 19. minutě po Štajnerově centru z levé strany přes šířku branky využil ke skórování Kysela, proti jehož voleji pravačkou neměl pardubický gólman šanci - 1:0.
Pět minut po góle Kysela uvolnil Štajnera na pravé straně a z jeho centru hlavičkoval Zahustel do břevna. Ve 31. minutě Smejkalův přízemní centr proletěl pardubickým brankovištěm bez využití. Ve 32. minutě pardubický Jarosz z pravé strany přihrál do boleslavské šestnáctky, kde Miller obětavým pádem pod Fikejzovy nohy v oboustranně bolestivém střetu zabránil gólu. Ve 39. minutě pardubický brejk završil Fousek nepřesnou střelou těsně vedle pravé tyče boleslavské branky. Ve 42. minutě po spolupráci se Zahustelem poslal Štajner parádní kolmicí do šance Štohanzla, ten však neprostřelil vybíhajícího brankáře Pardubic Frydrycha.

Druhý poločas byl herně vyrovnanější. Pardubičtí se častěji dostávali na dostřel boleslavské branky, ale tu nejvíce ohrozil stoper Johana, když v 61. minutě v obranném zákroku tísněn protihráčem hlavičkoval do spojnice břevna s tyčí vlastní branky. V 66. minutě poslal Eliáš po pravém křídle Bořila, k jehož povedené přihrávce nepustil Nešpora před brankou důsledný pardubický bek.
V 75. minutě kopal Fabián dva slepené boleslavské rohy. První zakončoval Johana hlavou a obránce odvrátil na roh. Po jeho rozehrání Magera hlavičkoval do středu branky, kde byl připravený pardubický gólman. V 82. minutě rozehrál Fabián jubilejní desátý rohový kop Boleslavi a Magera úspěšnou hlavičkou brankáře překonal. I když pardubický bek vykopával míč již za brankovou čárou, pomezní asistent rozhodčího nechal pokračovat ve hře a upřel tak Boleslavi gól. V 83. minutě Magera parádní uličkou prostrčil míč Pajerovi a jeho centr před brankou Kúdela minul. Do poslední minuty se tak hrálo v napětí pod tlakem těsného výsledku, ale Boleslav výhru bez obtíží uhájila.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Miller - Kysela, Smejkal, Dosoudil, Rosa - Ščuk, Jarolím - Zahustel, Štajner, Štohanzl - Nešpor.

Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Diviš - Kysela (77. Kocourek), Johana, Kúdela, Fabián - Janíček, Eliáš - Bořil, Magera, Štohanzl (68. Skořepa) - Nešpor (68. Pajer).

Gól: 19. Kysela

Rozhodčí: Pechanec - Kubr, Vlček

Diváků: 160

Fanshop banner