Trenér Jarolím převzal boleslavský tým
Klub

Trenér Jarolím převzal boleslavský tým

Redakce

Fotbalový rok 2014 začal v Mladé Boleslavi v pátek 3. ledna tiskovou konferencí, jejímž hlavním bodem bylo představení nového trenéra Karla Jarolíma, a první tréninkovou jednotkou v odpoledních hodinách.

Spolu s Karlem Jarolímem byli na tiskovce žurnalistům k dispozici manažer komunikace Jiří Koros, prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek, sportovní ředitel Ladislav Minář, předseda dozorčí rady Pavel Hlaváč.

Prezident Josef Dufek představil nového trenéra, poděkoval dosavadnímu realizačnímu týmu, který s mužstvem pracoval od rezignace předchozího trenéra Miroslava Koubka do příchodu Karla Jarolíma. „Chci dementovat pomluvy, že by dosavadní trenéři neměli patřičný respekt u hráčů. Důkazem toho také je, že Láďa Minář pokračuje v pozici sportovního ředitele," zdůraznil Josef Dufek a dodal, že Minář se podílí na sestavování mužstva už od období před příchodem trenéra Koubka. „Po Koubkově rezignaci jsme čekali na možnost získat renomovaného trenéra podle představ představenstva a vedení klubu."

Karel Jarolím přiznal, že kromě nabídky z Mladé Boleslavi zvažoval další dvě ze zahraničí. „Vracím se však po třech a půl letech na českou fotbalovou scénu, protože jsem si užil dost cestování. Chci navázat na dobrou práci, která byla v Boleslavi započatá, a věřím, že v mužstvu je potenciál k trvalému usazení v horních příčkách ligové tabulky a aby bojoval o pohárové příčky a dostal se do Evropy."
Jak se těšíte na spolupráci se synem Davidem?
„Těším se. Domnívám se, že po těch letech, které prožil v zahraničí, je příkladem pro mladé hráče. Zatím neví, co ho čeká, ale věřím, že spolupráce bude v pohodě a ku prospěchu věci. S Davidem jsem se o angažmá v Boleslavi pochopitelně bavil a vím, že mužstvo má zkušené hráče i fotbalisty střední generace a také mladé hráče, kteří ještě nedostali prostor. Chci se zaměřit na stabilizování výkonnosti, neboť na podzim mužstvo v některých zápasech ztratilo zbytečně moc bodů. Přesto výchozí pozice pro jaro špatná není. Důležité bude, jak se nám podaří vstoupit do jarní sezóny, první čtyři kola hodně napoví, kde Boleslav skončí na konci ročníku."

Novináři se zajímali, jak příchod Jarolíma vnímá dosavadní trenér a nadále sportovní ředitel Ladislav Minář. Ten na osobní dotaz odpověděl: „Byla otázka času, kdy přijde nový trenér, beru to tak, jak to je. Jsem součástí klubu a při zápasech nervózní budu, i když nebudu na lavičce."

Předseda dozorčí rady FK Mladá Boleslav a.s. Pavel Hlaváč příchod Jarolíma uvítal slovy: „Konečně budou správně obsazené všechny pozice v klubu. Když se funkce kumulují, není to dobře. Lidem v klubu se daří plnit záměr, se kterým jsme před lety začali pro mladoboleslavský fotbal pracovat, to znamená vytvořit pozice pro mladé hráče z vlastní mládežnické líhně. Svědčí o tom první místo sedmnáctky, první místo devatenáctky a dobře vedená jednadvacítka."

Fanshop banner