Všichni v přípravě odletí za teplem na jih Evropy
Klub

Všichni v přípravě odletí za teplem na jih Evropy

Redakce

Většina týmů Gambrinus ligy se poprvé sejde v závěru prvního týdne nového roku. Jen devět jich v lednu bude hrát zimní Tipsport ligu. Všechny se v úvodu února vydají nejméně na týden za teplem na jih Evropy, převážně do Turecka.

Již ve čtvrtek 2. ledna měli úvodní sraz fotbalisté v Jablonci, Slovácku, Jihlavě a Brně. Nejčastějším dnem pro odstartování přípravy je pátek 3. ledna. Zvolili ho trenéři Mladé Boleslavi, Sparty, Dukly, Olomouce, Znojma, Slavie, Příbrami, Ostravy a Bohemians. Až v pondělí 6. ledna začnou v Plzni, Teplicích a Liberci.

Nejméně hráčsky oblíbenou kondiční část zimní přípravy většina klubů absolvuje v podmínkách svých domácích areálů, tělocvičen a posiloven podobně jako mladoboleslavští fotbalisté. Výjimkou jsou čtyři kluby, jejichž trenéři si naplánovali lednová kondiční soustředění. Sparta odjede na týden do Třeboně, Slovácko bude mít soustředění v Kravařích, Plzeň pobude deset dnů v Turecku a Slavia odletí na týden do Tenerife.

Devět prvoligových klubů se zúčastní zimní Tipsport ligy s lednovými zápasy hranými na hřištích s umělým povrchem. Jsou to Dukla, Liberec, Olomouc, Znojmo, Slavia, Brno, Jihlava, Ostrava a Bohemians. Ostatních sedm klubů si sjednalo výhradně nesoutěžní přípravné duely.

K vyladění herní formy všechny kluby odletí v úvodu února na jih Evropy, kde na hřištích s přírodním trávníkem sehrají každý nejméně tři utkání se zahraničními soupeři. Nejoblíbenější únorovou fotbalovou destinací je Turecko, přesněji pobřeží Středozemního moře zvané Turecká Riviéra. Tam mají soustředění naplánované Mladá Boleslav (1.-11.2.), Jablonec (31.1.-11.2.), Slovácko (2.-12.2.), Olomouc (29.1.-7.2.), Znojmo (28.1.-6.2.), Slavia (1.-11.2.), Brno (5.12.2.), Jihlava (31.1.-9.2.), Příbram (1.31.-9.2.), Bohemians (1.-10.2.). Na Kypr odletí Plzeň (5.-13.2.), Teplice (28.1.-10.2.) a Dukla (2.-12.2.). Dva kluby se vypraví na Pyrenejský poloostrov, Sparta do Španělska (30.1.-10.2.) a Liberec do Portugalska (2.-12.2.).

Gambrinus liga pro všechny začne 17. kolem v závěrečném únorovém víkendu a bude pokračovat až do konce května.

Fanshop banner