Saňák vyhlášený nejlepším dorosteneckým trenérem
Klub

Saňák vyhlášený nejlepším dorosteneckým trenérem

Redakce

Jiří Saňák patří k nejlepším dorosteneckým trenérům v České republice za rok 2013. V FK Mladá Boleslav je hlavním trenérem staršího dorostu a šéfem mládežnického úseku, navíc u reprezentačního družstva ČR U19 působí v roli asistenta trenéra Koubka.

Slavnostní večer s vyhlašováním nejlepších dorostenců, žen, futsalistů, trenérů neprofesionálních týmů a dalších důležitých osobností českého fotbalu se konal v pražském paláci Žofín. Mezi šestnácti různými kategoriemi bylo i pět trenérských (dorostenců, žáků, žen, dívek a futsalu). Představitelé FAČR v každé kategorii vyhlásil tři nejlepší trenéry bez upřesnění pořadí. V trojici nejlepších trenérů dorostenců jsou Jiří Saňák z FK Mladá Boleslav, Roman Kučera z FC Vysočina Jihlava a Miroslav Hlahůlek z 1. FC Slovácko. Podrobnosti o výsledcích anket ve všech ostatních kategoriích zájemci najdou na oficiálním webu FAČR www.fotbal.cz.

Pětatřicetiletý trenér Jiří Saňák působí v FK Mladá Boleslav od roku 2011. Již třetí soutěžní ročník trénuje starší dorostence FK Mladá Boleslav U19 a v ročníku 2012-13 je dovedl k titulu mistrů České republiky. Zároveň v mladoboleslavském klubu pracuje na pozici vedoucího trenéra sportovního centra mládeže a u reprezentačního družstva ČR U19 jako asistent hlavního kouče Miroslava Koubka.
Fotbal aktivně hrál za dorostenecká družstva Jiskra Ústí nad Orlicí a 1. FC Union Berlín. Trenérskou kariéru začal v SK Sigma Olomouc u dorosteneckých družstev U17 a U18, pokračoval u SK Slavia Praha U19, FC Baník Ostrava U19 a s Jaroslavem Hřebíkem působil u českého reprezentačního družstva osmnáctiletých. Z dospělých týmů vedl FK Baník Sokolov a Jiskru Ústí nad Orlicí.

Fanshop banner