Podzimním kanonýrem byl Ladra
Klub

Podzimním kanonýrem byl Ladra

Redakce

V druhém pololetí roku 2013, v letní přípravě a podzimní ligové sezóně, odehráli mladší dorostenci FK Mladá Boleslav U17 celkem sedmadvacet utkání a nastříleli v nich dohromady 66 gólů. Přibližně desetinu jich dal Tomáš Ladra.

Mladší dorostenci odstartovali letošní letní přípravu 8. července 2013 s třiadvaceti hráči a jedním brankářem. Nepříjemným překvapením hned na úvod byla prověrka jejich kondiční připravenosti. „Fyzické testy nebyly příliš dobré a většina hráčů se od minulého roku pohoršila," zlobil se trenér Martin Mrvík. Kondiční nedostatky společně napravovali při týdenním červencovém soustředění v Ústí nad Orlicí. „Navíc jsme se tam zdokonalovali v taktice," upřesnil trenér Martin Mrvík, který s družstvem pracoval na zvládnutí herního systému v rozestavení 4-2-3-1.
V letní přípravě sehráli sedmnáctiletí boleslavští dorostenci celkem devět utkání, z nich pět v rámci turnaje Vlastimila Marečka. Svoji skupinu vyhráli a postoupili tak do zimní fáze tohoto prestižního turnaje, kde se střetnou například s Olomoucí či Ostravou. Střelecky se prosadilo třináct hráčů: 3 - Košek, Vegricht, 2 - Ladra, Marek, Novotný, Kubát, Vodháněl, 1 - Frommel, Dohnalík, Kühnel, Zörkler, Kopa a D. Luňák.

Ve třinácti mistrovských zápasech ligové skupiny A mladších dorostenců Boleslavští jedenáctkrát vyhráli, jednou remizovali a jednou prohráli. Pouze v nerozhodném duelu s Bohemians 0:0 se nikdo z boleslavských hráčů neprosadil gólově. Porážku utrpěli až v posledním podzimním kole v přímém souboji o první příčku s pražskou Spartou.

Nejvíce minut odehráli brankář Roudnický a stopeři Malý a Marek (každý z nich 1040 minut). Přiblížili se jim Zabilanský (1035), Zörkler (1031) a Ladra (1016). S dlouhodobým zraněním či onemocněním vypadli Frommel (zlomené žebro), Kubát (křížový vaz), Šulc (postranní vaz) a Truksa. „V mistrovských zápasech byla naší předností obranná hra, protože jsme dostali pouze šest branek," pochválil defenzívu týmu Martin Mrvík. V útočné fázi se boleslavští dorostenci mohli pochlubit průměrnou střeleckou produktivitou 1,92 gólu na jedno utkání. Z třiadvaceti nastřílených gólů téměř třetinu zařídil Ladra. Mistrovské góly na podzim 2013: 7 - Ladra, 4 - Zörkler, 3 - Košek, 2 - Písačka, Novotný, Kopa, Kühnel, 1 - Frommel, Kubát, Zabilanský.

Mistrovský podzim si Boleslavští zpestřili pěti přátelskými duely, v nichž třikrát vyhráli, jednou remizovali a jednou prohráli. O devatenáct gólů se podělilo třináct střelců: 4 - Vegricht, 2 - Dohnalík, Košek, Zoubek, 1 - M. Luňák, D. Luňák, Marčaník, Toman, Duch, Kühnel, Zákravský, Vodháněl a Stránský.

Od července do prosince 2013 Boleslavští mladší dorostenci nastříleli celkem 66 gólů: 9 - Ladra, 8 - Košek, 7 - Vegricht, 5 - Zörkler, 4 - Novotný, Kühnel, 3 - Vodháněl, Kopa, Kubát, Dohnalík, 2 - Marek, Frommel, Písačka, Zoubek, D. Luňák, 1 - M. Luňák, Zabilanský, Marčaník, Toman, Duch, Zákravský a Stránský.

Fanshop banner