V plánování přípravy se hodily loňské zkušenosti
Klub

V plánování přípravy se hodily loňské zkušenosti

Redakce

Sekretář fotbalového klubu Vladimír Rosenberger očekává, že hráči naváží na většinou vydařené podzimní výkony a udrží se v nejlepší ligové pětici, případně ze třetí příčky postoupí do Evropy.

Jako bývalý prvoligový fotbalista a dnes už ostřílený činovník při porovnávání současnosti s dobou nedávno minulou tvrdí, že problémy v jednání s hráči jsou hodně podobné a často se opakující. „Nemyslím si, že by vymýšleli jiné či dokonce náročnější požadavky, než za mé aktivní hráčské kariéry."

Osobně jste spokojený s letošním fotbalovým podzimem?

„Přes pomalý rozjezd mužstvo podávalo slušné výkony. Škoda, že sérii sedmi zápasů bez porážky jsme pokazili prohrou na brněnském hřišti se Znojmem. V náročných utkáních s Plzní a Spartou jsme herně nezklamali, jenom nám nevyšly výsledkově. Hráli jsme atraktivní fotbal pro diváky, nastříleli dvaatřicet gólů v šestnácti podzimních zápasech, což je pokrok v porovnání s předchozím ročníkem, v němž jsme dali čtyřiatřicet gólů ve všech třiceti zápasech. Když budeme pokračovat i na jaře, tak se určitě budeme pohybovat v horních patrech tabulky a horší než pátí nebudeme."

Účast v evropském poháru je jistě společným cílem vedení a hráčů?

„Každý výsledek, který povede do Evropy, bude dílem celého kolektivu a hráči by si zasloužili hrát evropský pohár, neboť tvoří opravdu kvalitní mužstvo. Ale Boleslav není sama, kdo touží po Evropě. V lize je hodně soupeřů se stejným cílem. V tuzemském poháru je první překážkou ambiciózní Jablonec, v lize na třetí místo ztrácíme dva body. Když navážeme na podzimní výkony, není Evropa nic nereálného."

Hlavní trenér Minář naznačil, že současné mužstvo moc posílit nepotřebuje, bude tedy pro vás zimní období funkcionářsky klidným časem?

„Velké shánění nových hráčů sice neplánujeme, ale klid nebude, neboť několik hráčů bude odcházet. Je pravda, že hráčský kádr máme relativně stabilní a k jeho zkvalitnění přispějí především návraty dosud zraněných i vlastní talentovaní odchovanci."

Proč podobně jako před rokem ani tentokrát jste do zimní přípravy nezařadili kondiční soustředění v horách a účast v zimním turnaji?

„Zázemí pro přípravu je v Boleslavi tak kvalitní, že je zbytečné vyhledávat jiné lokality. Vyjedeme jen za teplem a přírodní trávou do Turecka, kde by soustředění mělo prospět vyladění herní kvality. V plánování zimní přípravy jsme vycházeli ze zkušeností předchozí zimy. Tehdejší model se osvědčil a ukázal se být správnou cestou, neboť hráči byli dobře kondičně připravení a minimálně zranění."

Fanshop banner