Přestříleli a zaslouženě porazili ostravský Baník
Klub

Přestříleli a zaslouženě porazili ostravský Baník

Redakce

V posledním mistrovském utkání podzimní části dorostenecké ligy vyhráli Boleslavští na hřišti ostravského Baníku. Udrželi se tak v lepší polovině ligové tabulky a v bilanci tabulky pravdy drží sympatickou nulu.

První poločas byl rozhodující pro konečný výsledek. Boleslavští dorostenci v něm byli lepší, dobře kombinovali a soupeře zaskočili nebezpečnými útoky po stranách hřiště. Přesto museli dohánět ztrátu, neboť brzo zbytečně inkasovali.
V 6. minutě Boleslavští nedůsledně bránili protihráče při prvním rohovém kopu, což ostravský Ožvolda gólově potrestal - 1:0.
Netrvalo však dlouho a boleslavští dorostenci vyrovnali a ještě v poločase otočili skóre ve svůj prospěch.
V19. minutě Kateřiňák přihrál nabíhající dvojici spoluhráčů Kozmovi s Lackem, z nichž Lacek na zadní tyči přesně zakončil - 1:1.
Boleslavští pokračovali v aktivní hře a vynutili si několik výhodných standardních situací. Tu poslední před přestávkou využili.
Ve 45. minutě vedoucí a jak se později ukázalo i vítězný gól dal Kozma - 1:2.

Ve druhém poločasu Ostravští přidali a s blížícím se koncem utkání čím dál lépe kombinoval, když využívali výborných individuálních výkonů včetně útočníka Szotkowského, jenž se s pětadvaceti brankami pyšní nejlepší střeleckou bilancí v podzimní sezóně ze všech účastníků české dorostenecké ligy. Boleslavští vyráželi do protiútoků, ale ani z jednoho nedokázali dát uklidňující třetí gól. Tři body však získali zaslouženě, neboť ostravský Baník ze šesté ligové příčky jasně přestříleli (celkem 4:15, na branku 3:8).

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Výda - Kocourek, Scheufler (33. Glöckner), Pajer, Houžvička (84. Wolf) - Kateřiňák, Hodač - Kubelka (86. Zörkler), Zemánek, Lacek (65. Pekař) - Kozma.

Sestava FC Baník Ostrava: Varga - Karčmář, Plesník (77. Ciesarik), Špavelko (62. Honiš), Helešic - Tomšů (62. Malý), Švehlík (62. Fojtík), Ožvolda - Behan (62. Neumann), Szotkowski, Marek.

Góly: 6. Ožvolda - 19. Lacek, 45. Hodač

ŽK: Helešic - Kateřiňák, Zörkler

Rozhodčí: Ciesar - Streit, Mojžíš

Hodnocení boleslavského trenéra Jiřího Saňáka: „Jsme velmi nadšeni nejenom z výhry na půdě vynikajícího týmu ostravského Baníku, ale hlavně z výkonu. Především v prvním poločase, ve kterém jsme, ač jsme brzy prohrávali ze standardní situace, dominovali ve všech směrech a po zásluze již v prvním dějství otočili výsledek. Ve druhém náš výkon byl horší, především ve středu pole, kde nás domácí na míči přehrávali a vytvořili si nebezpečné závary, které jsme někdy i se štěstím přečkali. Nutno ovšem zdůraznit, že jsme ve druhém poločase zahodili více než dost šancí nebo slibných situací, které jsme si vytvořili především z brejků a nebo postupovali na branku ve třech hráčích proti dvěma obráncům, a nechali tak domácí v naději na vyrovnání, ke kterému naštěstí nedošlo. Myslím si, že naše výhra byla plně zasloužená, protože jsme byli nebezpečnějším týmem. Jsem také rád, že jsme odčinili předchozí domácí prohru s olomouckou Sigmou. Kluci zaslouží pochvalu a pevně věřím, že nám všem dodají poslední dobré výkony motivaci do další přípravy na kariéru."
Hodnocení ostravského trenéra Rostislava Helštýna: "První poločas byl z naší strany pouze průměrný. Ve druhém jsme ve všech směrech přidali, soupeře zatlačili, ale náš tlak nebyl efektivní. Odehráli jsme 23. soutěžní zápas na podzim. Únava v posledních zápasech byla znát vždy u obou soupeřů, ale jak Teplice, tak Mladá Boleslav měly vůli po vítězství větší, než my. Neprohráli jsme s lepším a fotbalovějším soupeřem, ale díky laciným chybám, které plynou z osobní nedisciplinovanosti, nezodpovědnosti, a kterými soupeři možnosti skórovat doslova darujeme."

Fanshop banner