Zimní příprava už je naplánovaná
Klub

Zimní příprava už je naplánovaná

Redakce

Po tom, co si užijeme Vánoce, oslavíme poslední den starého roku a přivítáme první den roku nového, začne fotbalový koloběh znovu. Boleslavští fotbalisté si ve třech týdnech volna vyléčí šrámy z podzimních bitev, aby se zkraje ledna 2014 v plné síle vrhli do přípravy na jarní sezónu.

Hráči FK Mladá Boleslav se poprvé v roce 2014 sejdou v pátek 3. ledna. „Čtyři lednové týdny budeme trénovat v domácích podmínkách mladoboleslavského městského stadionu," prozradil sportovní ředitel a trenér mužstva Ladislav Minář, že podobně jako předchozí zimu, výjezd do hor na kondiční soustředění neplánuje.
V průběhu ledna mužstvo sehraje šest přípravných duelů a to formou dvojutkání v jednom dnu, aby všichni členové kádru měli dostatečné a shodné herní zatížení. Utkání vždy završí týdenní kondiční přípravu a po ní budou následovat dva dny volna. „Jsem zastáncem modelu, aby po poctivé a náročné tréninkové dřině měli hráči dostatečný odpočinek," vysvětlil Minář.
Ve dnech 1. - 11. února 2014 se boleslavští fotbalisté budou připravovat v klimaticky příznivých podmínkách turecké Antalye, kde plánují sehrát tři přípravná utkání se zahraničními soupeři. Spolu se zápasovou generálkou po návratu z Turecka by tak v zimním přípravném období měli odehrát celkem deset přípravných střetnutí.
„Hráčský kádr určitě zredukujeme," naznačil Minář styl kádrové politiky. Do hry se vrátí marodi Fabián, Magera, Rosa, Janíček, Dosoudil a z talentovaných odchovanců dostanou příležitost Vraštil, Eliáš a Klobása. Kdo se do zredukovaného kádru nedostane, odejde na hostování či přestup do jiného klubu. Do jarní Gambrinus ligy vstoupí mužstvo s dvaceti či jednadvaceti hráči a třemi brankáři. A s jakým sportovním cílem?
„Přáním je vybojovat třetí místo v Gambrinus lize, ale bude to šichta," poznamenal Minář, který si před Vánocemi od fotbalu odpočine na horách a v závěrečném týdnu roku 2013 absolvuje rodinný výlet do Anglie včetně návštěvy duelu Premier League Chelsea - Liverpool.

Fanshop banner