Hráči obdarovali zbitého a okradeného fanouška
Klub

Hráči obdarovali zbitého a okradeného fanouška

Redakce

Zástupci FK Mladá Boleslav v pátek navštívili fanouška Honzu zraněného příznivci ostravského Baníku. Do jeho domova, který má vyzdobený suvenýry mladoboleslavského klubu, přijeli hráči prvoligového týmu Jan Chramosta a Ondřej Zahustel doprovázení trenérem Ladislavem Minářem a manažerem klubové komunikace Jiřím Korosem.

Dvaadvacetiletému Honzovi přivezli dres, dvě šály (letní i zimní), dva kalendáře pro rok 2014 (stolní a nástěnný) a další upomínkové předměty FK Mladá Boleslav. Navíc přislíbili, že mu klub příští rok daruje permanentku na ligová utkání fotbalového ročníku 2014-15.
„Nedělní utkání Boleslavi s Ostravou proběhlo bez vážných incidentů zásluhou důsledné práce pořadatelů, pracovníků bezpečnostní agentury i policistů, přesto nás mrzí, co se jednomu z boleslavských fanoušků stalo po skončení utkání mimo areál městského stadionu cestou k zaparkovanému automobilu. Proto jsme jej navštívili a předali dárky," prohlásil Jiří Koros, který v FK Mladá Boleslav zodpovídá za komunikaci s médii.

Jednoho z nejvěrnějších fanoušků mladoboleslavského fotbalu Honzu napadla v ulicích města trojice příznivců Baníku Ostrava frustrovaných vysokou prohrou jejich týmu. Strhli jej na zem a kopali do něho, čímž mu způsobili četná poranění a navíc ještě ukradli dres a šálu v mladoboleslavských barvách. Honza byl tři dny hospitalizovaný v místní Klaudiánově nemocnici, ze které byl ve středu propuštěn do domácího ošetřování. Má po celém těle bolestivé podlitiny a v obličeji zlomenou čelist.
Ještě v den incidentu policisté rychle a úspěšně identifikovali pachatele, kteří krátce po činu odjeli vlakem do Ostravy, kde je bezprostředně po příjezdu zatkli a v pondělním dopoledni eskortovali do Mladé Boleslavi.
Po výslechu třiadvacetiletého muže z Ostravy, o rok mladšího muže ze Štramberku a dvacetiletého muže také Ostravy obvinila vyšetřovatelka dva muže z trestného činu loupeže. Na třiadvacetiletého muže podala v úterý podnět k návrhu na vzetí do vazby. Dvaadvacetiletý muž ze Štramberku byl v pondělí propuštěn bez obvinění. "Takto rychlý postup při řešení diváckého násilí je součástí dlouhodobé strategie policistů při nežádoucím chování na sportovních akcích," prohlásil mluvčí mladoboleslavské policie David Schön, který potvrdil, že ostravským výtečníkům za loupežné přepadení boleslavského fanouška hrozí trest odnětí svobody v rozsahu dvou až deseti let.

Fanshop banner