Trenéra Mináře mrzelo, že Boleslav nedala Ostravě více gólů
Klub

Trenéra Mináře mrzelo, že Boleslav nedala Ostravě více gólů

Redakce

Po jasném vítězství nad Ostravou byl mladoboleslavský trenér Ladislav Minář spokojený především s tím, že se Boleslav udržela mezi aspiranty na třetí ligovou příčku důležitou pro postup do Evropské ligy.

„Dvakrát po sobě jsme prohráli, s Plzní a Spartou, a proto jsme potřebovali za každou cenu získat tři body, což se povedlo. Dali jsme čtyři góly, byli po celé utkání lepším týmem, a tak mě mrzí, že jsme nedali gólů více a nevyhráli větším rozdílem," pravil na úvod hodnocení sportovní ředitel a trenér FK Mladá Boleslav Ladislav Minář. Načež spokojeným hlasem dodal: „Jsem rád, že jsme se udrželi v kontaktu se třetím místem v tabulce Gambrinus ligy."

Jaký program mají hráči ve zbytku podzimní sezóny?
„Ještě čtrnáct dnů budou trénovat a zahrají si také hokej, jak bývá před Vánocemi zvykem."

Kdy začnete se zimní přípravou?
„V novém roce se poprvé sejdeme třetího ledna a v zimní přípravě plánujeme výjezd za teplým počasím do Turecka."

Na jakých postech budete chtít posílit?
„Kádr musíme spíše zredukovat, protože se nám od ledna zapojí do přípravy dosavadní dlouhodobí marodi, a máme v klubu hodně mladých talentovaných hráčů, jako například Klobásu, Eliáše, Vraštila i další. Nepotřebujeme za každou cenu přivádět nové hráče."

Ani Matějovského ze Sparty ne?
„Takového hráče by chtěl každý trenér, ale na jeho možný příchod do Boleslavi se zeptejte majitele klubu pana Dufka."

Ostravský trenér Martin Svědík přišel mezi novináře velmi rozladěný z výkonu svých svěřenců: „Boleslav vyhrála zcela zaslouženě, náš výkon byl nedůsledný, bezkrevný, se spoustou podprůměrných individuálních výkonů. Co hráči v Boleslavi předvedli, bylo pro mě zklamáním. Neviděl jsem, že by se prali za Baník a z toho jsem hodně zklamaný. Nastoupili bez zodpovědnosti, bez vůle po vítězství, bez dravosti a zdravé agresivity. Individuálními chybami v prvním poločas dva góly soupeři připravili sami. Navíc byl velký rozdíl ve hře obou týmů, Boleslavští byli kreativní, my hodně upracovaní."

Fanshop banner