Soupeře jednoznačně přehráli a přestříleli
Klub

Soupeře jednoznačně přehráli a přestříleli

Redakce

Podzimní sezónu uzavřeli boleslavští fotbalisté parádním výkonem, který korunovali čtyřmi góly. V Gambrinus lize se tak udrželi ve hře o třetí místo, ze kterého se postupuje do Evropské ligy.

Závěrečné ligové utkání letošního podzimu bylo předehrávkou jarního programu. Oba soupeři do utkání šli s dekami černých sérií bez vítězství. Boleslavští nevyhráli tři a Ostravští dokonce šest předchozích mistráků. Boleslav v Ostravě na konci července prohrála těsně 1:2 a prosincová odveta se jí tedy povedla náramně.

První poločas se hrál výhradně podle boleslavských not, to znamená většinou na soupeřově polovině hřiště. Ostravští se na dostřel Divišovy branky dostávali jen ojediněle a pořádně ji netrefili. Už v 8. minutě byl Štajner blízko gólového úspěchu, ale jeho povedenou ránu ze dvaceti metrů gólman Pavlenka bravurním zákrokem vytáhl z levého horního růžku na roh. Po jeho rozehrání hlavička Johany jen těsně minula branku.
Ve 12. minutě se Pavlenkovi nepovedl odkop, který zachytil Štohanzl a hned dal kolmo Chramostovi, jenž nezištně přihrál vpravo Nešporovi, který z plného běhu ostravského brankáře prostřelil - 1:0.
Za prvních dvacet minut kopali Boleslavští pět rohů, ale vedení nezvýšili. Ve 30. minutě Johana založil útok, v jehož finále po Zahustelově centru trefil Štohanzl pouze tyčku ostravské branky.
Ve 39. minutě ostrý centr z pravé strany nestačil Chramosta na malém vápně usměrnit, ale za ním dobíhal ještě Štohanzl a ten už dopravil míč za Pavlenkova záda - 2:0.
Ve 42. minutě předvedla Boleslav svižný a přímočarý útok, který po narážečce se Štohanzlem gólově zakončil Chramosta - 3:0.

Polovina zápasu tak skončila jasnou výhrou Boleslavi.

Druhý poločas měla Boleslav také pod kontrolou. V 52. minutě po faulu na Johanu rozehrál z půlky Štajner trestňák přesným pasem na Kyselu, jenž hlavou poslal do šance Zahustela, ten však zakončení prováhal. Potom se Ostravští dvakrát ocitli na hranici boleslavské šestnáctky, ale dál se nedostali.
V 54. minutě předvedli Boleslavští další z mnoha přesných kombinací završenou Štajnerovou přihrávkou před branku do pozice, ze které se Nešpor snadno podruhé zapsal do gólové statistiky - 4:0.
V následujících dvou minutách po čtvrtém gólu se ocitl ve dvou šancích Chramosta, ale ani jednou nedokázal míč dopravit do branky. Potom dvakrát neuspěl Štajner z trestných kopů, po druhém odražený míč zdařile napálil Bořil, ale těsně minul pravý horní růžek. V 66. minutě Krautův trestný kop pozorný Diviš vyboxoval na roh. V krátké chvíli Ostrava kopala čtyři rohy a Boleslav je ubránila především zásluhou Diviše a Johany.
V 70. minutě dlouhý výkop Diviše prodloužil hlavou Zahustel na rozběhnutého Šultese, jehož bombu gólman Pavlenka s obtížemi vyrazil na roh. V 73. minutě při parádní boleslavské kombinaci putoval míč od Šultese přes Štajnera k Bořilovi, který přihrál do šance Chramostovi, ale jeho zakončení gólman za asistence obránce srazil na roh. V 81. minutě Diviš zvládl situaci, při které se do šance hrnul Milosavljev. Závěrečné minuty se dohrávaly ve volném tempu a pod kontrolou Boleslavi. Po Zahustelově centru neuspěl hlavou Šultes a když poslední ostravský roh od bližší tyče odhlavičkoval Johana a Boleslavští vyrazili do nadějného útoku, pokazil ho Chramosta nepřesnou přihrávkou Šultesovi.
Boleslav dohrála v sestavě s talentovaným defenzivním mladíkem Vraštilem, jenž byl kapitánem dorosteneckého týmu, který letos vyhrál mistrovský titul a v současnosti nosí kapitánskou pásku v juniorce, s níž nevynechal jediný podzimní mistrovský zápas.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Johana, Smejkal, Bořil - Ščuk - Zahustel, Chramosta (89. Štípek), Štajner, Štohanzl (78. Vraštil) - Nešpor (57. Šultes).

Sestava FC Baník Ostrava: Pavlenka - Zawada (45. Vomáčka), Baránek, Frydrych, Vengřinek - Hable, Kukec (78. Lukeš), Droppa, Holzer (Milosavljev) - Kraut, Fantiš.

Góly: 12. a 54. Nešpor, 39. Štohanzl, 42. Chramosta

ŽK: Baránek

Rozhodčí: Marek - Urban, Blažej

Diváků: 3177

Fanshop banner