Pajer při reprezentační premiéře skóroval
Klub

Pajer při reprezentační premiéře skóroval

Redakce

Stoper dorosteneckého družstva FK Mladá Boleslav U19 Adam Pajer byl na poslední chvíli nominovaný k přátelskému utkání dorosteneckých reprezentací Španělska a Česka a svůj povedený výkon korunoval gólem.

Bohužel Pajerův gól byl z české strany jediný, naopak Španělé dali čtyři a výrazně tak přátelské střetnutí vyhráli. Duel Španělsko U19 - Česko U19 4:1 se hrálo v úterý 26. listopadu ve Valencii na hřišti s umělým povrchem. „Jsme rádi, že jsme mohli nastoupit proti jednomu z nejlepších, ne-li nejlepšímu mužstvu světa v této kategorii, a že jsme, ačkoliv tomu výsledek až tolik neodpovídal, byli španělské kvalitě více než důstojným soupeřem," prohlásil trenér české reprezentace Miroslav Koubek.
Aktéři hráli oboustranně s velkým nasazením a ve vysokém herním tempu. Španělé v prvním poločase dokázali nekompromisně potrestat dvě chyby české defenzívy a získali tak dvougólové vedení. Po přestávce v 74. minutě mladoboleslavský stoper Pajer snížil na rozdíl jednoho gólu a v následujících minutách Češi sahali po vyrovnání. Největší šanci neproměnil Záviška a vzápětí Španělé z protiútoku dali třetí gól a do konce utkání přidali i čtvrtý.
„Soupeř prokázal mimořádnou efektivitu díky své vysoké individuální vyspělosti ve finálních situacích. Celkově chci družstvo, i když tomu výsledek nenapovídá, za celkovou práci ocenit," dodal český kouč Koubek.

Španělsko U19 - Česko U19 4:1 (2:0)
Sestava Česko U19: Neuer (46. Godula) - Tregler (74. Kadlec), Souček, Pajer, Matějů - Čavoš (64. Mysliveček), Hašek (46. Prosek) - Buchvaldek (53. Záviška), Mašek (74. Nečas), Matoušek - Sodoma (46. Kurušta).

Fanshop banner