Podzimní sezónu uzavřeli remízou
Klub

Podzimní sezónu uzavřeli remízou

Redakce

Utkání olomoucké a boleslavské juniorky nepostrádalo tempo ani zajímavé fotbalové momenty, chybělo mu však fotbalové koření, neboť nikdo nepřekonal soupeřova brankáře.

Do prvního poločasu vtrhli Olomoučtí s vervou a hned v 1. minutě získali rohový kop, kterému boleslavská obrana odolala. O pět minut později rohový kop rozehrávali pro změnu Boleslavští, ale ani oni přímo branku soupeře neohrozili. V 11. minutě z trestného kopu mířil olomoucký Kotouč těsně vedle. V 15. minutě Schulmeister ukončil nepřesnou střelou olomoucký útok. Boleslavský brankář Diviš poprvé zasahoval v 19. minutě proti ráně z dálky a podstatně více práce měl o dvě minuty později s trestným kopem Vidličky. V druhé části poločasu si Olomoučtí sice vynutili optickou převahu, ale boleslavskou branku pořádně netrefili. Ani Boleslavští nebyli mimořádně nebezpeční v koncovce. Výjimkou byl Šultesův pokus ve 36. minutě, jenž těsně přeletěl Blahovu branku.

Druhý poločas, na rozdíl od prvního, začali aktivněji Boleslavští a hned ve 48. minutě získali výhodu rohového kopu, ale nic víc. Olomoučtí kontrovali útoky završenými třemi rohy v rozpětí pěti minut (50.-54.). V dalším průběhu bylo sice na hřišti živo, ale skórem nikdo nepohnul. Boleslavští vydrželi pozorně bránit až do poslední minuty a připsali si tak jeden bod za bezgólovou plichtu. Ten jim však k udržení vedoucího postavení v Juniorské lize nestačil. Pozici podzimního půlmistra si prohráli v závěrečných čtyřech mistrovských kolech, v nichž nezažili radost z výhry, neboť před olomouckou remízou prohráli v Liberci 0:1, na Bohemce 1:2 a remizovali doma s Ostravou 2:2.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Diviš - Geissler, Vraštil, Křapka, Bořil - Brunclík, Eliáš - Klíma (68. Šulc), Klobása, Štípek - Šultes.

Sestava SK Sigma Olomouc U21: Blaha - Vidlička, Svozil, Kotouč, Hýbl (66. Kováč) - Zahradníček, Karaš, Plšek, Richter, Falta (82. Fišer) - Schulmeister.

ŽK: Svozil, Plšek - Bořil, Klobása

Diváků: 50

Fanshop banner