Nejdůležitějším momentem bylo vyrovnání před přestávkou
Klub

Nejdůležitějším momentem bylo vyrovnání před přestávkou

Redakce

Oba trenéři, boleslavský Ladislav Minář i sparťanský Vítězslav Lavička, se shodli, že fatálním momentem pro vývoj utkání bylo sparťanské vyrovnání boleslavského vedení těsně před koncem prvního poločasu.

„Vysoko prohrané utkání se mi nehodnotí dobře," řekl na úvod svého vystoupení před novináři boleslavský sportovní ředitel a hlavní trenér Ladislava Minář po prohraném ligovém utkání na Spartě. Nelíbilo se mu, že po vyrovnaném poločase Boleslav prohrála třígólovým rozdílem. „Posledními dvaceti minutami hráči znehodnotili, co do té doby dobrého odvedli. Do utkání jsme měli dobrý vstup a dostali se do vedení, i když Sparta měla míč více na kopačkách, než my. Krizový moment pro nás byl, že jsme nedohráli poločas s vedením. Máme dostatečně zkušené mužstvo, aby v takové situaci neinkasovalo a udrželo těsné vedení. Ve druhé půli byl zlomový třetí gól v naší síti. Byl jsem zklamaný, že starší a zkušenější hráči začali zmatkovat. Posledních dvacet minut z naší strany nesneslo ligové měřítko."

Sparťanský kouč Vítězslav Lavička zářil spokojeností, když probíral výhru nad Boleslaví: „Nechtěli jsme pokazit krásné oslavy sto dvaceti let Sparty. Proto inkasovaná branka pro nás byla komplikace, ale naštěstí jsme se zvedli. Důležité bylo, že jsme do přestávky vyrovnali. Po přestávce jsme potom výkon zlepšili a vystupňovali. Jsem rád, že se povedlo porazit Boleslav zásluhou všech hráčů a za podpory z tribun. Na týmu jsem před utkáním viděl velké odhodlání zvládnout střetnutí s Boleslavi kvůli oslavám i kvůli udržení náskoku před Plzní."
Jak hodnotíte statistickou skutečnost, že polovinu programu Gambrinus ligy nenarazila Sparta na přemožitele?
„Je povzbuzením, že jsme polovinu ligy zvládli bez prohry. Je to ale jenom polovina soutěže, nic víc a nic míň."

Fanshop banner