Před koncem vypadli z role, proto vysoko prohráli
Klub

Před koncem vypadli z role, proto vysoko prohráli

Redakce

Boleslavští drželi s lídrem Gambrinus ligy krok hodinu, ale když jim odskočil o dvě branky, rezignovali na herní disciplínu, načež dohráli v taktickém chaosu a podruhé v letošním roce dostali od Sparty čtyři góly.

V podzimní sezóně dosud neporažená Sparta ligový duel s Boleslaví zařadila do programu svých oslav 120 let existence klubu a tribuny byly téměř plné. A protože Boleslav v předchozím ligovém ročníku 2012-13 se Spartou ani jednou nevyhrála (doma 1:1, venku 0:4), začala opatrně. Deset minut čelila vstupnímu sparťanskému tlaku. Johana dvakrát soupeře zastavil jen za cenu rohových kopů, Miller střelecké pokusy lapil. Až v 15. minutě si zachytal i sparťanský gólman Vaclík, když stáhnul Nešporovu hlavičku po Kúdelově centru. V 19. minutě Marečkovu hlavičku bravurním zákrokem Miller vytáhl na roh.
Ve 26. minutě po pravé straně unikajícího Kyselu zastavil faulem Krejčí a z pozice zkráceného rohu rozehrál trestňák Jarolím. Míč propadl mezi hráči pět metrů od branky a Zahustel rázným kopem rozvlnil síť za Vaclíkem - 0:1.
V dalších minutách byla Boleslav vyrovnaným soupeřem domácí Sparty, které na chvíli pokleslo sebevědomí. Ještě před přestávkou však vyrovnala a po návratu z kabin se tak začínalo znovu.
Ve 42. minutě Costa krvavě loktem zranil Zahustela, což sudí nechal bez trestu a Sparta založila úspěšný útok. Krejčí pronikl z levé strany do boleslavského vápna a z těžkého úhlu falšovanou střelou prostřelil Millera - 1:1.

Druhý poločas se více povedl Spartě, i když ho Boleslavští nezačali špatně. Získali však jen svůj první roh. Obléhání sparťanského vápna kolem 55. minuty završil Ščuk nepřesnou ranou.
V 59. minutě Kadeřábkův centr z pravé strany už za překonaným Millerem dorážel téměř na brankové čáře Costa do branky - 2:1.
V 62. minutě Nešporův centr srazila obrana Sparty na roh, po jeho rozehrání střela Ščuka neprošla hradbou bránících hráčů.
V 67. minutě Dočkal elegantně uvolnil na hranici boleslavské šestnáctky Hušbauera, který potvrdil pozici nejlepšího sparťanského kanonýra a podle Millera zamířil přesně k levé tyči - 3:1.
V 71. minutě Štajner pokazil přihrávku a sparťanský Bednář založil protiútok, naštěstí ho Sparta nedotáhla do koncovky. Boleslavští se nadále pokoušeli o útoky. Postrádali však přesnost, a když už se do šance dostal Nešpor, tak jej stoper Brabec beztrestně srazil uvnitř sparťanského pokutového území. Mezinárodní rozhodčí Královec v tomto případě odpustil Spartě jasnou penaltu. V závěru byl nejčastěji střílejícím boleslavských hráčem Šultes. V 80. minutě jeho rána neprošla přes obránce, ale v předposlední minutě Vaclíka překonal, míč se bohužel od břevna odrazil z branky ven.
V závěrečné desetiminutovce Boleslavští nečekaně často chybovali ve středu hřiště i v obraně a trenér Minář se za zmatečný obraz hry zlobil především na ty nejzkušenější hráče ve svém týmu. Vácha přihrál Bednářovi do střelecké pozice, kterou mu v poslední chvíli zmařil Kúdela. Po Dočkalově centru se nepovedlo Bednářovi efektní zakončení přes hlavu. Krejčíkův centr odvrátil od boleslavské branky Smejkal hlavou. Sparťanská aktivita nakonec přeci jenom vyvrcholila čtvrtým gólem v Millerově brance.
V tříminutovém nastavení do otevřené boleslavské obrany zajel Costa a z levé strany přihrál přesně osamocenému Bednářovi, jenž snadno skóroval - 4:1.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Smejkal, Kúdela - Jarolím, Ščuk (76. Šultes) - Zahustel (89. Štípek), Chramosta (64. Štajner), Štohanzl - Nešpor.

Sestava AC Sparta Praha: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Vácha, Hušbauer (78. Matějovský) - Dočkal, Mareček, Krejčí (89. Přikryl) - Lafata (74. Bednář).

Góly: 42. Krejčí, 59. Costa, 67. Hušbauer, 90. Bednář - 26. Zahustel

ŽK: Smejkal, Kúdela, Jarolím

Rozhodčí: Královec - Jiřík, J.Paták

Diváků: 15102

Fanshop banner