Nepříznivý vývoj otočili v pěti minutách
Klub

Nepříznivý vývoj otočili v pěti minutách

Redakce

Boleslavští dorostenci měli po většinu utkání herní převahu, přesto paradoxně prohráli první poločas. Po přestávce skóre zaslouženě zvrátili ve svůj prospěch přičiněním náhradníka Zörklera.

V úvodu první půle první nebezpečnou akci předvedli Boleslavští, Hodač ji zakončil ranou nad břevno. Ve 12. minutě po prvním rohu a sérii několika hlaviček Zemánkovo zakončení hlavou vytáhl mostecký brankář famózním zákrokem na další boleslavský roh. V 18. minutě Pajer dlouhým pasem našel Pekaře, jenž přiťuknul Kocourkovi a z jeho centru hlavičkoval slabě Kozma. O pět minut později po spolupráci s Kozmou pálil Hodač ze dvaceti metrů nad mosteckou branku. Vedoucí boleslavský gól visel ve vzduchu, ale nečekaně padl na druhé straně.
Ve 28. minutě stoper Pajer nečekaně chabě hlavičkoval domů, což vystihl mostecký forvard Kopta a přesným lobem přehodil vybíhajícího brankáře Dědka - 0:1.
Na inkasovaný gól odpověděli Boleslavští nepřesnou Hodačovou střelou. Ve 35. minutě si Mostečtí vypracovali další nadějnou příležitost, ale Sýkorovo zakončení srazil Dědek do rohu. Ve 38. minutě mostecký brankář Schwamberger vyběhl mimo své pokutové území a netrefil míč, bohužel Taneček nestihl včas a účinně zareagovat, aby školácký kiks potrestal. O minutu později se boleslavský útočník v bolestech skácel nedaleko postranní lajny a s poraněným kolenem nuceně odstoupil ze hry. V závěrečné pětiminutovce první části utkání dvakrát mosteckou defenzívu vystrašil Kateřiňák. Nejprve jeho trestňák těsně minul pravou tyč a těsně před odchodem do kabin si s jeho střelou ze hry poradil Schwamberger.

Ve druhém poločase Boleslavští přidali na pohybu i důrazu, čímž si vynutili výraznou převahu. Občas však čelili nebezpečným brejkovým pokusů soupeře. V 52. minutě si přesný pas za boleslavskou obranou zpracoval Kopta a pravačkou zamířil jen těsně vedle levého horního růžku Dědkovy branky. V 55. minutě Lackův centr proletěl napříč mosteckou šestnáctkou, aniž se k němu někdo z boleslavských ofenzivních hráčů dostal. Za dvě minuty Pajerův nákop zkrotil uvnitř mosteckého vápna Kozma, ale branku přestřelil. V 60. minutě mostecký brejk vyvrcholil Koudelkovou přihrávkou, která proletěla boleslavským brankovištěm naštěstí bez škody. V 62. minutě podle pravé čáry utekl mosteckým obráncům Kocourek a z jeho prudkého centru Kozma hlavičkoval vedle levé tyče. To už byl na hřišti střídající Zörkler, jenž se výrazně podílel na vytouženém obratu.
V 66. minutě se mosteckým obráncům nepodařilo odkopnout míč ze šestnáctky před dotírajícím Zörklerem, který protihráče zdárně obehrál a zleva po zemi přihrál před branku Kocourkovi, který z plného běhu nekompromisně prostřelil Schwambergera - 1:1.
V 70. minutě bojovný Zörkler získal pro svůj tým rohový kop. Hodač ho rozehrál přesně na Kozmu, který u bližší tyče prudkou a dobře mířenou hlavičkou skóroval - 2:1.

V 80. minutě vyhrál Zörkler souboj o míč uvnitř mostecké šestnáctky, ale málo důrazné zakončení snadno Schwamberger zvládl.
V závěrečné desetiminutovce se Mostečtí vyhecovali k nátlakové hře a zle dotírali na boleslavskou branku. Vávrovu střelu Dědek chytil. V předposlední minutě dokonce přes Dědka na pravé straně šestnáctky soupeř přešel a nebezpečnou situaci před opuštěnou brankou zachraňovali boleslavští obránci. Těsně před koncem si Dědek poradil s Šebkovou hlavičkou. Boleslavští v dramatickém závěru kontrovali pouze nepřesnými střeleckými pokusy Pajera a Lacka. Těsné vedení udrželi a zasloužené tři body získali.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Dědek - Kocourek, Pajer, Scheufler, Zemánek (56. Zörkler) - Kateřiňák, Hodač - Pekař (58. Procházka), Kozma, Lacek - Taneček (36. Ladra).

Sestava FK Baník Most 1909 U19: Schwamberger - Haspra, Hříbal, Vokurka, Zicha - Hynek (75. Šebek), Sýkora - Koudelka (81. Bula), Bohó, Vávra - Kopta.

Góly: 66. Kocourek, 70. Kozma - 28. Kopta

ŽK: Kopta, Vávra

Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Roth

Diváků: 105

Vítěznou bitvu o body s Mostem zhodnotil mladoboleslavský trenér Jiří Saňák: Viděl jsem celé utkání naši převahu, kterou na několik minut ochromil nejenom laciný gól, ale i zranění Jakuba Tanečka, kterému prošlápl soupeř koleno. Nepříznivé skóre v poločase nám paradoxně v kontextu celého utkání nakonec pomohlo, protože jsme museli některé věci změnit, přidat, nikoli na kvalitě, nýbrž na základních principech. Ve druhém poločase jsme díky těmto změnám dokázali bojovného soupeře přestřílet a rozhodnout o našem zaslouženém vítězství. Celý boleslavský tým hrál spolu a zaslouží pochvalu za vášeň a touhu."

Fanshop banner