Střelci a brankáři Boleslavi i Sparty patří k nejlepším v lize
Klub

Střelci a brankáři Boleslavi i Sparty patří k nejlepším v lize

Redakce

Utkání 15. kola Gambrinus ligy AC Sparta Praha - FK Mladá Boleslav, které se hraje v sobotu 23. listopadu 2013 od 18 hodin v Generali aréně na pražské Letné, bude střetem dosud neporaženého mužstva se čtvrtým nejlepším týmem v zisku na soupeřových hřištích.

Sparta na vedoucím místě má o propastných třináct bodů více než pátá Mladá Boleslav. Sparta také nastřílela podstatně více gólů, ve čtrnácti ligových zápasech jich dala 34 a Mladá Boleslav o sedm méně. I obranu má Sparta výrazně lepší, inkasovala pouze osmkrát a Mladá Boleslav patnáctkrát, což je téměř dvakrát tolik obdržených gólů.
Na domácím hřišti je Sparta jasně nejlepší ze všech účastníků Gmabrinus ligy, neboť jako jediný tým dosud neztratila ani bod. Všech sedm domácích utkání vyhrála s výrazně aktivním poměrem gólů 21:4.
Na soupeřových hřištích vykazuje Mladá Boleslav čtvrtou nejlepší bilanci. Ze sedmi utkání dvě vyhrála, tři remizovala a dvě prohrála. Při aktivním skóre 10:7 přivezla z cizích hřišť devět bodů. Lépe si venku vedly pouze Liberec (10 bodů), Sparta (15 bodů) a Plzeň (16 bodů).

Mezi deseti nejlepšími ligovými střelci jsou sparťanští Hušbauer s Lafatou a boleslavští Ščuk s Nešporem.

Pořadí kanonýrů Gambrinus ligy v podzimní sezóně 2013: 10 - Aidin Mahmutovič (Teplice), 8 - Franci Litsingi (Teplice), Josef Hušbauer (Sparta), 7 - Zbyněk Pospěch (Dukla), Michal Hubník (Jablonec), Martin Doležal (Olomouc), 6 - Jasmin Ščuk (Mladá Boleslav), Martin Nešpor (Mladá Boleslav), Milan Kerbr (Slovácko), David Lafata (Sparta).
Další boleslavské góly stříleli: 4 - Jiří Štajner, 3 - Jan Chramosta, 2 - Jan Kysela, Tomáš Fabián, Jan Štohanzl, 1 - Ondřej Zahustel, Jan Smejkal.
Další sparťanské góly stříleli: 5 - Roman Bednář, 3 - Ladislav Krejčí, Václav Kadlec, Jakub Brabec, 2 - Nhamoinesu Costa, 1 - Tiémoko Konaté, Lukáš Vácha, Bořek Dočkal.

Také brankáři Sparty a Boleslavi patří mezi nejlepší v Gambrinus lize. Sparťanský Tomáš Vaclík se šesti vychytanými nulami nemá v tomto statistickém ukazateli konkurenci. Pět nul mají na svém kontě Kovář (Liberec), Kozáčik (Plzeň) a Rada (Dukla). Čtyři nuly vychytali mladoboleslavský Miroslav Miller a s ním také Hrubý (Znojmo) a Hladký Brno). Miroslav Miller je navíc čtvrtý v žebříčku nejdelších sérií bez inkasovaného gólu, když udržel čisté konto 290 minut. Delší neprůstřelnost mají v ligové statistice Kozáčik (Plzeň) 406 minut, Kovář (Liberec) 376 minut a Rakovan (Slavia) 300 minut. Sparťanský gólman Tomáš Vaclík je šestý s 285 čistými minutami.

Fanshop banner