Duel profesionálů s amatéry měl opravdu přátelskou atmosféru
Klub

Duel profesionálů s amatéry měl opravdu přátelskou atmosféru

Redakce

Přátelské utkání proti amatérskému týmu se hrálo v rámci projektu FAČR Kopeme za fotbal a vzhledem k výrazně rozdílné výkonnosti bylo jednostranně bohaté na góly, které ovšem nebyly v tomto setkání profesionálních a amatérských fotbalistů nejdůležitější.

Projektu Kopeme za fotbal se zúčastňují mužstva okresní výkonnostní úrovně. Po splnění podmínky v počtu nastřílených gólů a množství zkonzumovaného piva Gambrinus, můžou amatérští fotbalisté vyzvat soupeře z Gambrinus ligy k přátelskému duelu podle vlastního uvážení.

TJ Sokol Moravany z Pardubicka vyzval FK Mladá Boleslav. Jejich áčko hraje přebor Pardubického kraje, ve kterém je aktuálně na devátém místě ze šestnácti účastníků, a béčko hraje okresní přebor Holicka, ve kterém je na čtvrté příčce ze čtrnácti.

V příjemném podzimním slunečném odpoledni se na hřiště v areálu Městského stadionu v Mladé Boleslavi většinu času hrálo na jednu branku, pochopitelně na tu Sokola Moravany. Hned první boleslavská akce skončila gólem a do přestávky přibylo dalších sedm. Do druhého poločasu boleslavský trenér Minář téměř obměnil sestavu, která pokračovala v kanonádě a přidala dalších devět gólů.
Na hřiště se dostali také Janíček a Magera, pro které to bylo první herní nasazení po dlouhodobé rekonvalescenci navazující na náročné operace kolen. V závěru brankář Miller vyrazil do útoku, neboť mu bylo chladno a navíc zatoužil zapsat se do střelecké statistiky. K opuštěné boleslavské brance se soupeři zdařil útok, který zakončil čestným úspěchem. Vzápětí rozhodčí povedený přátelský duel ukončil.
O sportovní a veselou atmosféru přátelského odpoledne se spolu s aktéry na trávníku starali z hlediště především fanoušci TJ Sokol Moravy.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Diviš - Kysela, Johana, Smejkal, Kúdela - Ščuk, Jarolím - Zahustel, Chramosta, Štohanzl - Nešpor.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Miller - Bořil, Johana, Janíček, Kúdela - Ščuk, Magera - Štípek, Šultes, Jeslínek - Štoček.

Góly: 10., 20. a 40. Chramosta, 47., 54. a 77. Štoček, 1. a 11. Štohanzl, 5. a 30. Nešpor, 32. a 73. Ščuk, 49. a 59. Šultes, 56. Kúdela, 61. vlastní Půlpán po Bořilově centru, 81. Jeslínek - 90. Víťa Novák.

Rozhodčí: Pechanec

Diváků: 115

http://www.youtube.com/watch?v=3_tANIPMnOc&feature=c4-overview&list=UUKk9o7vozEybAeLLbnjn9EA

Fanshop banner