Prohráli gólem v nastavení
Klub

Prohráli gólem v nastavení

Redakce

Boleslavští nevyhráli potřetí za sebou a jejich bodový náskok v čele tabulky se ztenčil na pouhé dva body. Jejich čerstvý přemožitel z pražských Vršovic naopak vyhrál po předchozích čtyřech neúspěšných zápasech.

Bohemians před střetnutím s Boleslaví dvakrát prohráli venku a dvakrát doma remízovali. Proto byla Boleslav z čela Juniorské ligy favoritem, ale tento papírový předpoklad nenaplnila.

Úvodní desetiminutovka patřila vršovickým klokanům, kteří se aktivně tlačili k boleslavské brance, ale nebezpečně ji neohrozili. V 10. minutě se konečně projevili i Boleslavští. Eliášův trestný kop vyrazil brankář Havránek mimo vápno. Za dvě minuty po spolupráci s Geisslerem přestřelil Živnůstka vršovickou branku. Ve 14. minutě boleslavský brankář Diviš snadno zvládl střelu Maxy a o minutu později jen přihlížel Šebkově zakončení nad břevno. V 18. minutě Ndiaye trestal chybu boleslavské defenzívy povedenou střelou, kterou Diviš zpod břevna vytáhl na roh.
Pro zbytek poločasu Boleslavští hru vyrovnali. Ve 20. minutě boleslavský brejk zakončil Šulc vedle gólmana Diviše i vedle branky Bohemians. Ve 29. minutě Jeslínkovu ránu zblokoval bránící Krch. O dvě minuty později po Eliášově rohu ze skrumáže před Havránkovou brankou přestřelil branku Křapka.

Po přestávce začaly oba týmy opatrně a hra se nejčastěji odbývala ve středu hrací plochy. Přesně po hodině hry šli Boleslavští do vedení, ze kterého se ale dlouho neradovali.
V 60. minutě si dlouhý výkop brankáře Diviše zpracoval Štípek a bez velkého otálení pohotově a překvapivě přehodil gólmana Havránka - 0:1.
V 64. minutě Košatův centr způsobil před boleslavskou brankou příliš velký zmatek, v němž se nejlépe zorientoval Cseh a šťastně prostřelil Diviše - 1:1
. Boleslavské reklamování ofsajdu bylo marné...
Dvě minuty po vyrovnání měl další vršovický gól na kopačce Maxa, toho však v obrovské šanci skvěle vychytal Diviš. Boleslavští i Vršovičtí usilovali o dosažení vítězného gólu, ale kdo se pokusil o střelu, mířil nepřesně. Když už se zdálo, že s nerozhodným skóre žádná strana nepohne, strhli výhru na svoji stranu Bohemians.
V druhé minutě nastaveného času se prosadil Koštíř a poslal Boleslav domů bez bodu - 2:1.
Boleslavští tak nevyhráli potřetí za sebou (prohráli v Liberci 0:1, doma remizovali s Ostravou 2:2 a naposledy podlehli na Bohemians 1:2) a jejich bodový náskok v čele tabulky se ztenčil na pouhé dva body. A protože v nejbližším programu mají volný los a jejich pronásledovatelé k dobru dvě mistrovská utkání, pravděpodobně je soupeři z vedoucí pozice sesadí.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Diviš - Šimek, Křapka, Vraštil, Geissler - Eliáš, Živnůstka - Kloíma, Klobása, Šulc - Jeslínek.

Sestava Bohemians Praha 1905 U21: Havránek - Ndiaye, Žaloudek, KOšata, Cseh, Krch, Hubínek, Jeremenko, Maxa, T. Šebek, Trýzna.

Góly: 64. Cseh, 90. Koštíř - 60. Štípek

Rozhodčí: Dobrovolný - Fišer, Tereba

Fanshop banner