Trenér Minář: Kluky chválím, i když body nezískali
Klub

Trenér Minář: Kluky chválím, i když body nezískali

Redakce

Fotbalovými ochozy cloumaly emoce fanoušků ještě dlouho po posledním hvizdu rozhodčího Hrubeše, jenž byl hlavní terčem divácké nespokojenosti. V tiskovém středisku však emoce nebyly, trenéři se vyjadřovali klidnými hlasy a s profesionálním odstupem.

„Bylo to velmi dobré utkání s nešťastným koncem pro nás," prohlásil na úvod hodnocení prohry s Plzní boleslavský sportovní ředitel a trenér Ladislav Minář. „Přáli jsme si bodovat a nepovedlo se nám to. Po vedoucím góle jsme měli ještě další dobrou příležitost, ale bohužel jsme vedení nezvýšili. Soupeř vyrovnal po balonu přihraném za obranu, na což jsme hráče v přípravě na zápas upozorňovali. Do druhé půlky jsme také vstoupili slušně, ale před druhým inkasovaným gólem jsme postrádali důraz. Naše snaha po vyrovnání byla velká, a nepodařilo se. Kluky přesto musím pochválit. Byli rovnocenným soupeřem Plzni, odvedli dobrý výkon, bohužel bodově z toho nemají vůbec nic."
K výkonu rozhodčího se Ladislav Minář odmítl podrobně vyjadřovat. „Posuzování rozhodčího v dnešním utkání musí posoudit někdo jiný. K jeho výkonu se vyjadřovat nemůžu a opravdu nemá cenu ho komentovat. Jsem však přesvědčený, že za stavu jedna jedna jsme měli kopat jasný pokutový kop."

Plzeňský Pavel Vrba byl po vyhrané bitvě pochopitelně spokojený: „Vyšel nám začátek utkání, ale potom měla navrch Boleslav, byla důraznější a mohla vstřelit více, než jeden gól. Kdyby se jí to podařilo, bylo by to pro nás složité. Naštěstí jsme dali vyrovnávací gól, a když se ve druhém poločase hrál fotbal nahoru dolů, měli jsme štěstí, že jsme dali vítězný gól. Jsem spokojený, že jsme vyhráli s tak silným soupeřem, jakým je Boleslav, pro kterou to byla první podzimní domácí prohra."
K úrovni utkání plzeňský trenér Pavel Vrba dodal: „Zápas s Boleslaví byl o kontaktech a důrazu, proto jsem hráče nabádal, aby byli důraznější. I když bylo na hřišti hodně soubojů, nebyly přehnaně agresivní ani záludné. Boleslav hrála důrazně, ale na hranici, jak to má být. Karty dostávala nikoliv za agresivní či brutální hru, spíše za to, že v brejkových situacích zatahovala naše hráče za dresy."

Fanshop banner