Z neúprosné bitvy vyšli Boleslavští bez bodu
Klub

Z neúprosné bitvy vyšli Boleslavští bez bodu

Redakce

Kvalitní a důrazný fotbal předváděli všichni zúčastnění aktéři. Po vyrovnaném poločase měla Plzeň více štěstí v koncovce a z Boleslavi si opět odvezla všechny tři body. Dohrávalo se v přívalu emocí od domácích fandů cítících křivdu z neobjektivního řízení utkání.

Pro Boleslav byla Plzeň, úřadující český mistr a účastník základní skupiny Ligy mistrů, velmi nepříjemným soupeřem, neboť s ní pět předchozích ligových duelů prohrála a ve třech posledních dokonce nedala ani jeden gól. Toto prokletí padlo po necelých čtyřech minutách.
První poločas začali Plzeňští útočně a z první akce získali po Hubníkově střele rohový kop, který však nevyužili.
Ve 4. minutě vletěl ze strany do plzeňské šestnáctky Kysela, přihrál Štohanzlovi, jenž se snažil patičkou o překvapivé zakončení, ale míč jen posunul ke vzdálenější tyči, kde se gólově prosadil Nešpor - 1:0.
Z dalších boleslavských akcí neúspěšně stříleli Chramosta a Kysela. S trestňákem Jarolíma si poradil brankář Kozáčik. Na druhé straně dva plzeňské útoky nepřesně zakončil Tecl. Ve 13. minutě s Chramostovým zakončením povedené boleslavské akce měl Kozáčik plné rukavice práce, ale před dotírajícím Nešporem již míč stihnul schovat pod tělem.
V 16. minutě Procházka kolmicí našel rozběhnutého Petrželu, který nekompromisně vsítil vyrovnávací gól, když boleslavští obránci očekávali, že sudí hru zastaví kvůli ofsajdu - 1:1.
Svižný a důrazný fotbal pokračoval a byl by jistě divácky zajímavější, nebýt necitlivých zásahů rozhodčího Hrubeše, jenž byl při posuzování osobních soubojů viditelně přísnější na Boleslav. Nejviditelnější to bylo v případě, kdy Hubník držel Zahustela tak viditelně, že jenom sudí Hrubeš neviděl důvod k odpískání pokutového kopu.
Ve 26. minutě nabídl Plzni trestný kop z rohu vápna za Smejkalovu ruku. Horváth těsně přestřelil Millerovu branku. Ve 35. minutě měl na kopačce gól Bořil, ale technickým obloučkem, na který se Kozáčik marně natahoval, minul branku. V závěru poločasu boleslavská defenzíva přežila dva nebezpečné plzeňské trestňáky rozehrávané Horváthem.

V začátku druhého poločasu měla boleslavská defenzíva plno práce. Procházkův pas zpracoval na hranici šestnáctky Tecl, přihrál Kolářovi a ten branku netrefil. Potom při další plzeňské akci Kolář fauloval brankáře Millera, což sudí odpískal. V 52. minutě po Petrželově přihrávce pálil bez přípravy Kolář těsně mimo. O minutu později získala Plzeň roh, kterému Boleslav odolala.
V 55. minutě těsně před plzeňskou šestnáctkou Čišovský povalil unikajícího Chramostu, ale rozhodčí Hrubeš nechal překvapivě pokračovat ve hře za nesouhlasného burácení publika. Boleslavského útočníka ze hřiště odnesli na nosítkách a do hry se již kvůli zranění nevrátil.
V 57. minutě po Jarolímově rohu hlavičkoval Ščuk do brankáře Kozáčika. V čase, kdy uplynula hodina hry, Boleslavští marně obléhali plzeňskou branku. Neprosadili se ze dvou rohů ani ze dvou trestných kopů. Nakonec ze hry vystřelil Štajner a jeho bomba jen o centimetry přeletěla nad břevnem Kozáčikovy branky. V 66. minutě Jarolímův roh jistě stáhnul Kozáčik atakovaný Stejskalem.
V 69. minutě šla Plzeň do vedení, když Čišovský v důrazném střetu s Millerem a Smejkalem šťastně protlačil míč do boleslavské sítě - 1:2.
V 74. minutě Štohanzl pěkně uvolnil Kyselu a po jeho střele tečované gólmanem získala Boleslav roh. Kopal ho Jarolím a po tečované hlavičce Ščuka následoval další boleslavský roh, ale opět bez gólového efektu. O pět minut později Jarolímův přesný oblouček za obranu Plzně zpracoval Štohanzl a jeho přízemní centr u bližší tyče zachytil Kozáčik. V 80. minutě se Boleslavští krátkými narážečkami probili před soupeřovo vápno, kde Ščuk přihrál Štajnerovi, jehož falšované zakončení šajtlí postrádalo důraz a Kozáčik si s ním snadno poradil. Z další boleslavské akce střílel vedle Ščuk. V 83. minutě Bořil v pozici posledního obránce špatně přihrál a Petržela s Teclem vyrazili do plzeňského brejku, který za Štohanzlovy podpory Bořil zastavil, když obral Tecla o míč. V 86. minutě Bořil ubránil Petrželu za cenu rohu. Závěrečné chvíle utkání dohrávala Boleslav stylem vabank, ale vyrovnání nedosáhla a v nastaveném čase přežila útok Bakoše, kterému se nepodařilo přihrát Petrželovi před boleslavskou branku.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Smejkal, Kúdela, Bořil (87. Šultes) - Ščuk, Jarolím - Zahustel (77. Jeslínek), Chramosta (58. Štajner), Štohanzl - Nešpor.

Sestava FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Čišovský, Procházka, Hubník - Hořava, Horváth - Petržela, Kolář (89. Hejda), Ďuriš (71. Limberský) - Tecl (84. Bakoš).

Góly: 4. Nešpor - 14. Petržela, 69. Čišovský

ŽK: Bořil, Štohanzl, Nešpor, Kysela, Zahustel, Šultes - Hubník, Ďuriš

Rozhodčí: Hrubeš - Hájek, Pochylý

Diváků: 4877

Fanshop banner