I při chybách v defenzivě si zaslouženou výhru pohlídali
Klub

I při chybách v defenzivě si zaslouženou výhru pohlídali

Redakce

Boleslavští starší dorostenci bodovali potřetí v řadě. Pardubice z konce ligové tabulky porazili zaslouženě, neboť je přehráli i přestříleli, i když školáckými chybami v defenzívě dění na hřišti zbytečně dramatizovali.

V prvním poločase po vlažném rozjezdu brzo převzali dirigentskou taktovku utkání a v závěru úvodní desetiminutovky dokonce skórovali.
V 8. minutě Houžvičkovu tvrdou střelu vytáhl pardubický gólman Stejskal s obtížemi nad břevno. Následující první boleslavský roh rozehrál Hodač, k němuž se po zásahu soupeřovy obrany míč vrátil a až teprve opakovaný centr Scheufler hlavou z malého vápna doklepl do sítě - 1:0.
Ve 12. minutě si brankář Stejskal poradil s prudkým centrem Lacka a v 16. minutě Kateřiňíkově průniku do vápna a přihrávce před branku odolali Pardubičtí jen se štěstím.
Ve 20. minutě Kateřiňákovu střelu usměrnil k levé tyči důrazný Kozma - 2:0.
Potom boleslavská defenzíva předvedla první ze svých dvou hrubých kiksů v tomto utkání.
Ve 22. minutě si při pardubickém centru brankář Dědek zakřičel a jeho spoluhráči tudíž spoléhali, že ho chytí. U míče však byl dříve protihráč Kovář a šťastným zakončením bez přípravy skóroval - 2:1.
Následovala série boleslavských neefektivních útoků. Zemánek pravačkou vystřelil těsně mimo, Kozma hlavičkoval také vedle branky a Hodač ji pro změnu přestřelil. Ve 39. minutě ojedinělý ofenzivní počin Pardubic pokazil špatným centrem Klouček. Ve 42. minutě utekl po pravé straně boleslavský Kocourek a přihrál Lackovi, který nastřelil pardubického obránce.

Ve druhém poločase navázali Boleslavští na dění před přestávkou a zatlačili soupeře k jeho brance. Ve 48. minutě Kozma z otočky netrefil branku, ale zanedlouho pardubický brankář kapituloval potřetí.
V 54. minutě Hodačův trestný kop téměř od postranní lajny dorazil do pardubické branky Zemánek - 3:1.
V 56. minutě boleslavský Kateřiňák nepochopitelně otálel s rozehrávkou, až se soupeř snadno zmocnil míče, ovšem Valenta akci zakončil nepřesnou střelou z těžkého úhlu. O pět minut později způsobil Kovářův tečovaný trestný kop zmatky před boleslavskou brankou, naštěstí bez následků. Většinou však hru kontrolovali Boleslavští, kterým se povedlo několik kombinačních útoků v plné rychlosti. Nejpovedenější z nich v 73. minutě vyvrcholil Hodačovou přesnou přihrávkou Kateřiňákovi, který sám proti gólmanovi Stejskalovi neuspěl s pokusem o přelobování. Ve chvíli, kdy se zdálo být o vítězi utkání jasno, předvedli Boleslavští druhý školácký kiks srovnatelný s tím před prvním inkasovaným gólem.
V 82. minutě Pajerovu pomalou malou domů dostihl pardubický náhradník Formáček, kličkou obešel nešťastného boleslavského brankáře Dědka a snadno dal gól - 3:2.
Boleslavští sice na chvilku znervózněli, ale z role favorita zcela nevypadli a o výhru pro jistotu pojistili čtvrtým gólem.
V 87. minutě Kateřiňák přihrál parádně Kocourkovi, jehož zakončení pardubičtí obránci částečně zblokovali, ale Kozma razantně z malého vápna akci zdárně dokončil - 4:2.
Těsně před koncem měl na kopačce pátý gól Kateřiňák, jenž po spolupráci s Kubelkou přestřelil z malého vápna branku. V nastavené minutě Pardubice stihly zaútočit s nepřesným zakončením a těsně před závěrečným hvizdem D.Pánek trestným kopem nastřelil hráčskou zeď před boleslavskou brankou.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Dědek - Kocourek (89. Kořínek), Scheufler, Pajer, Houžvička - Kateřiňák, Zemánek - Pekař (62. Glöckner), Hodač (89. Kubelka), Lacek (80. Taneček) - Kozma.

Sestava FK Pardubice U19: Stejskal - David Pánek, Kejmar, Řezníček, Filip Pánek - Molek (80. Hundák), Štemberk, Bareš, Kovář - Klouček (46. Formáček), Valenta (68. Paržák).

Góly: 20. a 87. Kozma, 9. Scheufler, 54. Zemánek - 22. Kovář, 82. Formáček

ŽK: Štemberk

Rozhodčí: Ratajová

Diváků: 55

V hodnocení boleslavského trenéra Jiřího Saňáka se snoubí hrdost nad předvedenou hrou s odhodláním ve zlepšení výkonnosti: „Jsme rádi nejenom za vítězství, ale především za výkon, kterým jsme se po většinu utkání prezentovali, dobře bránícího soupeře donutili k chybám a vstřelili čtyři branky. Mrzí mě však, že jsme neproměnili další silné šance, které se musí naši hráči naučit proměňovat. Inkasované branky, které vrátily soupeře do hry, si rozebereme a věříme, že chyby již nebudeme opakovat. Je nutné se naučit opakovat kvalitní výkony."

Fanshop banner